Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Aszpikos vegyes zöldség

Megnézte: 4233
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg sárgarépa
- 35 dkg fehérrépa
- 2 kis póréhagyma
- 12,5 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 1 tasak zselatinpor
- 5 dl húsleves (leveskockából)
- 1 csokor tárkony
- só

Elkészítés:

A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára fõzünk, majd lecsöpögtetjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük, és állni hagyjuk. Amikor már sûrû, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk, és hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hûtõbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk, és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hûtõbe állítjuk. Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.