Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Marokkói ragu

Megnézte: 2432
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 2 ek. étolaj
- 1/2 kg sovány sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 3 ek. liszt
- 1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv
- 1 dl víz
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1/2 tk. cukor
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. bors
- 2 szem újburgonya
- 1 nagy édesburgonya
- 1 csésze fagyasztott limabab
- 1 csésze fagyasztott zöldbab
- 1 sárgarépa
- pita

Elkészítés:

A fagyasztott zöldségeket olvasszuk ki és szűrjük le. A burgonyákat pedig hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Az olajon az összevágott hagymát üvegesre pároljuk és hozzákeverjük a felkockázott húst. Ezután dolgozzuk bele a lisztet, majd 2 perc után a felkockázott paradicsomot a levével, a vizet és a cukrot is adagoljuk. sóval, borssal, köménnyel, gyömbérrel és fahéjjal fűszerezzük. Kanalazzuk egy kikent tűzálló tálba és előmelegített sütőben fél óráig pirítjuk. Ezután dolgozzuk bele a krumplikat és a babokat. Letakarva 1 órán át sütjük, tálaláskor pitával kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.