Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Burgonyaleves hajdinával

Megnézte: 2289
Fő számára: 5 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 80 dkg burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1-2 szál zellerzöld
- 1 vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1 ek. pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre hajdina
- 2 ek. hidegen sajtolt olaj
- tengeri só
- 1 ek. vega-mix

Elkészítés:

A wokban felforrósítjuk az olajat, és megfuttatjuk benne a felaprított hagymát. A sárgarépát felkarikázzuk, a fehérrépát és a zellert felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Pároljuk néhány percig, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk hozzá. A burgonyát felkockázzuk, majd a babérlevéllel, sóval és vega-mixszel együtt a leveshez adjuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd a külön, szárazon megpirított hajdinát is beletesszük. A paradicsomot és paprikát karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez. Amikor a burgonya megpuhult, a liszt és egy kevés víz keverékével besűrítjük. Felaprított zellerzölddel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.