Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc

Megnézte: 2674
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

4 nyúlgerinc

A marináláshoz:
- 2 csillagánizs
- 2 dl olaj
- 2 citrom (leve)
- 3 evõkanál koriander (friss)
- 3 gerezd fokhagyma
- csipetnyi õrölt bors

A körethez:
- 15 dkg bulgur (búzatöret)
- mentalevél
- korianderág

Elkészítés:

A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat, a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hûtõbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a felesleges zsiradékot papírtörlõvel letöröljük. A húst 30 percig grillen vagy barbecue-sütõn sütjük, közben többször megfordítjuk. A búzatöretet lobogó sós vízben 5 percig fõzzük, majd lecsöpögtetjük. A mártást serpenyõbe szûrjük, hozzáadjuk a búzatöretet, összekeverjük, és lefedve, kislángon 5 percig fõzzük. Amikor kész, tányérokra osztjuk, rátesszük a húst, és a mentalevelekkel meg a korianderrel megszórjuk. Rögtön tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.