- Hozzávalók 10 személynek: - 5 kg hal, (3,5 kg ponty, 1,5 kg vegyes hal – márna, kárász, törpeharcsa) - 1 kg vöröshagyma - 10 dkg házi őrlésű csemege paprika - 10 dkg vegyes cseresznyepaprika egészben - só - 5-6 l víz - 50-70 dkg házi gyufatészta
Elkészítés:
A dunai halakat gondosan megtisztítjuk. A vegyes halat sűrűn beirdaljuk. A pontyot irdalás után kétujjnyi vastag darabokra, a fejet pedig félbe vágjuk. Ezután lesózzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Két órát hűtőben letakarva tároljuk.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bogrács aljára tesszük. Rákerül a befűszerezett hal. Vízzel felöntjük, és intenzíven forraljuk. 10 perc után rátesszük a fűszerpaprikát, a csöves paprikát, s így még 30 percig forraljuk.
Közben a frissen gyúrt gyufa tésztát kifőzzük. A kifőtt tésztát a hallével tálaljuk, míg a halat esztétikusan felrakva, külön tálon kínáljuk. Nos, hát ez a bajai!
Forrás: http://www.mindmegette.hu
Ha jó halászlét szeretne, akkor kezdje ezekkel!
Ha később szeretne visszatérni erre az oldalra,
akkor kattintson a lentebb látható Megosztás gombra
és a Facebook oldalán megtalálja ezt a hirdetésünket!