Megdöbbentő összefüggés a GYÜMÖLCSÖK SZÍNE és az Ön SZERVEI között...
Súlyos betegségeket előzhet meg, ha tudatosan alkalmazza...
Mitől is függ a színek ereje?
Minél erősebb, élénkebb egy zöldség vagy gyümölcs színe, annál több jótékony hatású színanyagot találhatunk benne.
Nézzük hát meg a színek jótékony hatásait!
A zöld színű zöldségek és gyümölcsök
A zöld gyümölcsök és zöldségek bizonyítottan májvédő hatásúak, serkentik a szerv működését, és a tumoros elváltozások ellenszerei, főként a bőr- és a vastagbélrák kialakulását segítik megelőzni, védik a szemet.
A sárga és narancssárga zöldségek és gyümölcsök
A sárga és narancssárga zöldségek és gyümölcsökelsősorban karotinoid és bioflavonoid tartalmuk miatt jelentősek. Mivel a béta-karotin szükség szerint A-vitaminná tud alakulni a szervezetben, a bőr épségének fenntartásában fontos szerepe van. Erősítik az immunrendszert, a szívet és szintén segítenek elkerülni a rákos megbetegedéséket.
A piros zöldségek és gyümölcsök
A piros zöldségek és gyümölcsök színét a likopin és az antocianin nevű anyag adja, mindkettő hatékony antioxidáns, véd a tumoros betegségek ellen, óvja a szem egészségét, javítja a memóriát, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos, illetve kiválasztószervi betegségek kialakulásának kockázatát, védi a sejteket az öregedéstől, segít a vastagbél-, tüdő- és prosztatarák megelőzésében.
A kék és lila zöldségek és gyümölcsök
A kék és lila zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásúak az öregedés folyamatában, a húgyvezeték működésében, a memória működésében, és olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek állítólag megelőzik bizonyos ráktípusok kialakulását. A bennük található antocián és fenol nevű vegyi anyagoknak öregedésgátló hatást tulajdonítanak.