Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Marha burgundi módra

Megnézte: 3212
Fő számára: 10 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1-2 szelet marhafelsál (kb. 1 1/2 kg)
- 1/2 csésze liszt
- 4 szelet szalonna
- 2 sárgarépa
- 8 db. újburgonya
- 8-10 szem gomba
- 20-24 gyöngyhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 tk. szárított majoránna
- 1/2 tk. szárított kakukkfû;
- 1/2 tk. só
- bors
- 2 dl burgundi vörösbor

Elkészítés:

Vékony csíkokra szeleteljük fel a húst és hempergessük meg a lisztben. Kezdjük el hevíteni a felkockázott szalonnát, majd néhány perc után keverjük hozzá a húst is. Ha átsült szûrjük le és szedjük ki õket.
Egy edénybe rakjuk bele a felvágott répát, a négybe vágott krumplit, a felszeletelt gombát, az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát. babérlevéllel, majorannával, kakukkfûvel sóval és borssal fûszerezzük. A tetejére rétegezzük a sült szalonnát és a húst, végül locsoljuk le a borral. Helyezzünk rá fedõt és takarékon 8-9 órán át készre pároljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.