Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Áfonyás sült szarvascomb mandulás burgonyakrokettel

Megnézte: 19198
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 80 dkg szarvascomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evõkanál dijoni mustár
- 2 evõkanál áfonyalekvár
- 2 dl száraz vörösbor
- 10 dkg friss kék áfonya
- fél dl olaj
- só, õrölt bors

a körethez:
- 70 dkg fõtt burgonya
- 15 dkg liszt

a bundázáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- a sütéshez 3 dl olaj
- só, õrölt szerecsendió

Elkészítés:

A megmosott combot megtûzdeljük a csíkokra vágott szalonnával, majd sózzuk, borsozzuk, és a forró olajban minden oldalát megpirítjuk. Amikor kihûlt, megkenjük a mustárral meg az áfonyalekvárral, és lefóliázva egy éjszakára hûtõbe tesszük pácolódni. Másnap tepsibe fektetjük, aláöntjük a bort, 2 deci vizet, és alufóliával letakarva háromnegyed puhulásig pároljuk. Ekkor megszórjuk a friss áfonyával, és fólia nélkül pirosra sütjük. A körethez a burgonyát melegen összetörjük, és kihûtjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sóval, szerecsendióval ízesítjük, és egynemû tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk belõle, 4 centi hosszúra vágjuk, és lisztbe, tojásba, szeletelt mandulába forgatjuk. Végül a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük. Tálaláskor a szeletelt szarvascombot tányérra fektetjük, meglocsoljuk az áfonyás pecsenyelével, és a krokettel körítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.