Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Paprikás-mozzarellás minipizza

Megnézte: 15367
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál szárított élesztõ
- 1/2 kiskanál só
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 dl meleg víz

Feltéthez:
- 2 evõkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 2 piros színû paprika (kimagozva, összevágva)
- 1 marék bazsalikom
- 1 kiskanál balzsamecet
- 20 dkg mozzarella (lecsöpögtetve és vékonyra szeletelve)
- só, bors
- 2 marék rukkola

Elkészítés:

Egy tálba szórjuk bele a lisztet, a sót és az élesztõt, majd a közepére készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe az üregbe tesszük bele az olajat és a vizet, majd az egészbõl tésztát gyúrunk. liszttel megszórt deszkán 10 percig dagasztjuk, majd egy olajjal kikent tálban lefedve 60 percig keltetjük. Ezt követõen 8 kis pizzalapokat készítünk belõle. Egy serpenyõben pároljuk meg a fokhagymát és a paprikát kevés olajjal, majd ezt átöntjük egy turmixgépbe és a bazsalikommal, a balzsamecettel és a fûszerekkel simára mixeljük. Ezzel kenjük meg a tésztákat, majd befedjük õket sajttal, és meg is szórjuk még borssal. Elõmelegített sütõben, magas hõmérsékleten 10 perc alatt készre sütjük. Végül a rukkolával díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.