Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spenótos-sonkás-szalonnás pizza

Megnézte: 2657
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 420 g paradicsom
- 180 g liszt
- 180 g õrölt búza
- 175 g gouda sajt
- 75 g sonka
- 75 g szalonna
- 60 g spenót
- 4 g élesztõ
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. vaj
- langyos víz
- fél tk. cukor
- só
- õrölt fekete bors
- 2 ek. olivaolaj
- citromlé, reszelt szerecsendió, aprított majoranna ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az õrölt búzával, az élesztõvel, a vajjal, a sóval, a cukorral, a borssal és a tejjel. Kelesztés után kinyújtjuk a tésztát és olajozott sütõlapra helyezzük. Serpenyõben felmelegített olajon 5 percig sütjük az apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott sonkát és szalonnát. A spenótot és a szerecsendiót megfõzzük, ízlésünk szerint citromlevet is tehetünk hozzá, ezután még 3 percig fõzzük. A spenótot rátesszük a pizzatésztára, rákerülnek a paradicsomszeletek, majd a sonkás ragu. Ha szükséges sóval, borssal és majorannával ízesíthetjük. Tetejére sajtot szórunk, és kb. 30 percig 220 fokra elõmelegített sütõben sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.