Elkészítés:
A halcsontot felengedjük bõ vízzel és háromnegyed óráig takarékon fõzzük, közben sóval ízesítjük.
A hagymát, a gombát, a paradicsomot és a paprikákat felszeleteljük. Elõször a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adagoljuk a gombát, paprikát, paradicsomot, kis szünetekkel és ebben a sorrendben. A tejfölt összedolgozzuk a liszttel és egy kis vízzel, majd a gombához adjuk, pirospaprikával ízesítjük.
Átszûrjük a hallevet és hozzáöntjük a gombás szószhoz, így fõzzük néhány percig.
Gombócok elkészítése:
A pontyfilét megmossuk, lehúzzuk a bõrét, kiszálkázzuk és ledaráljuk. Hozzáadjuk a keményítõt, sót, borsot, felszeletelt petrezselymet és a felvert tojásfehérjét, majd ezeket alaposan átforgatjuk. Néhány centis golyókat képezünk és pár percig a hallevesben megfõzzük.
A galuska elkészítése:
Jól összekeverjük a tojást a liszttel, sóval és egy kis vízzel. Az így megkapott tésztát a levesbe kanalazzuk és 2 percig fõzzük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.