Elkészítés:
Forró sós vízben roppanósan puhára fõzzük a tésztát. A sütõtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gõz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig fõzzük. Hozzáadjuk a sütõtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyõben megpirítjuk a fenyõmagot (vagy a darabolt mandulát), majd a leszûrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütõtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyõmagot, meghintjük majoránnával, õrölt borssal, és azonnal tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.