Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hagymás-sütõtökös spagetti

Megnézte: 2206
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 40 dkg (bucatini tészta) vastag spagetti
- 30 dkg sütõtök
- 2 lilhagyma
- 4 dkg mazsola
- 3 dkg fenyõmag vagy mandula
- néhány ágacska friss majoránna
- 4 evõkanál olaj
- 2 evõkanál almaecet
- 1 evõkanál cukor
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Forró sós vízben roppanósan puhára fõzzük a tésztát. A sütõtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gõz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig fõzzük. Hozzáadjuk a sütõtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyõben megpirítjuk a fenyõmagot (vagy a darabolt mandulát), majd a leszûrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütõtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyõmagot, meghintjük majoránnával, õrölt borssal, és azonnal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.