Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg az apró kockákra vágott répákat, a zellert, majd a szintén felaprított sonkát, és pár percig pirítsuk együtt. Öntsük fel 1,4 liter vízzel, amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és közepes tûzön fõzzük félpuhára. Szórjuk bele a vékony karikákra szelt hagymát, és lassan gyöngyözve fõzzük készre. A juhtúrós galuskához a tojássárgákat a puha juhtúróval keverjük össze, szórjuk meg sóval, kaporral, búzadarával, és lazítsuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Kiskanállal szaggassuk a forrásban lévõ zöldséglevesbe, és lassú tûzön kb. 15 perc alatt fõzzük puhára. Ha még kemény a galuska, húzzuk félre a tûzrõl, és fedõvel letakarva 10 percig hagyjuk a forró lében. Tálaláskor a galuskát tegyük levesestányérba, és szedjük rá a forró levest.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.