Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldhagymás sonkaleves juhtúrós galuskával

Megnézte: 3315
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 30 dkg húsos füstölt sonka
- 1 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 1 vékony cikk zeller
- 4-5 szál zöldhagyma
- 2 evõkanál olaj
- só, frissen õrölt bors

a juhtúrós galuskához:
- 2 tojás
- 5 dkg juhtúró
- 10-12 dkg búzadara
- 1 csokor kapor
- 6 dl zöldségleves
- só

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg az apró kockákra vágott répákat, a zellert, majd a szintén felaprított sonkát, és pár percig pirítsuk együtt. Öntsük fel 1,4 liter vízzel, amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és közepes tûzön fõzzük félpuhára. Szórjuk bele a vékony karikákra szelt hagymát, és lassan gyöngyözve fõzzük készre. A juhtúrós galuskához a tojássárgákat a puha juhtúróval keverjük össze, szórjuk meg sóval, kaporral, búzadarával, és lazítsuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Kiskanállal szaggassuk a forrásban lévõ zöldséglevesbe, és lassú tûzön kb. 15 perc alatt fõzzük puhára. Ha még kemény a galuska, húzzuk félre a tûzrõl, és fedõvel letakarva 10 percig hagyjuk a forró lében. Tálaláskor a galuskát tegyük levesestányérba, és szedjük rá a forró levest.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.