Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Napraforgómagos sajtos pogácsa

Megnézte: 3335
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

5 dkg hántolt napraforgómag
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
1 kis doboz kefír
2 csomag sütőpor
1 kávéskanál só
20 dkg reszelt sajt
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, és a többi összetevőt.

Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 db felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk a tetejét.

Ezután a tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk , sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.