Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csokis-málnazselés habcsók

Megnézte: 3508
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

6 db habcsókhoz:
20 dkg cukor
3 db tojásfehérje
15 dkg csokoládé (46%-os)
1 ek. kukoricakeményítő
1/2 tk. ecet
csipet só

A málnazseléhez:
40 dkg málna
2 tasak vaníliás cukor
1 ek. kukoricakeményítő
cukor
reszelt narancshéj
őrölt fahéj

Elkészítés:

Csipet sóval verem a tojásfehérjét, majd a cukorral is, hogy szinte kemény legyen, ekkor hozzáadom az ecetet, keményítőt és 1-2 perc múlva megfelelő állagú lesz.

A feléből halmokat kanalazok sütőpapíros tepsibe és mindegyik közepébe mélyedés csinálok.

A gőz fölött olvasztott, kevergetve lehűtött csokit a mélyedésekbe csorgatom és a maradék habbal befedem a tetejüket.

Légkeverésen, 120 fokon sütöm 40 percet, majd zárt ajtónál, lekapcsolva szárítom 30 percet.

Utána nyitott sütőajtónál lehűtöm.

A zseléhez a málnát, ízlés szerint cukrozva, fahéjjal, narancshéjjal főzöm 10 percig, kis lángon, többször is átkeverve.

Szitán áttöröm, visszarakom a tűzre és a kevés vízben oldott keményítőt hozzáadom, 1-2 perc alatt kevergetve sűrítem.

A habcsókokat a málnazselével tálalom.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.