Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Málnakrémes puha kekszek

Megnézte: 3277
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

120 g sótlan vaj
80 g porcukor
2 evőkanál vaníliás vagy tejszínes pudingpor
1/2 teáskanál vanília esszencia vagy 2 teáskanál vaníliás cukor
1 csésze sima liszt (250 ml)
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:
80 g fagyasztott málna
60 g sótlan vaj
1/4 teáskanál vanília esszencia (vagy 1 evőkanál vaníliás cukor)
12 dkg porcukor

A tálaláshoz:
porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőtepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliával elektromos habverővel addig keverjük, amíg könnyű krémet kapunk. Hozzáadjuk a liszt és a pudingpor és sütópor keverékét, és lágy tésztát keverünk belőle.

A sütőpapírra 1-1 púpozott teáskanálnyi golyókat rakunk (kb. 30 db fér rá egy tepsire, elegendő helyet kell hagynunk mellette, mert sütésnél megnőnek). Egy lisztbe mártott villával enyhén lelapogatjuk a golyókat (kb. 1 cm vastagságúra) és az előmelegített sütőbe téve kb. 10-12 percig sütjük (nem szabad nagyon kiszárítani).

A sütőből kivéve még 10 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy rácsra szedjük át, hogy teljesen kihűlhessen.

Közben elkészítjük a málnás krémet. Habverővel egy tálban addig keverjük a vajat a vaníliával és a porcukorral, amíg könnyű krémes lesz. Hozzáadjuk-keverjük a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát is. (Egyneműbbé keverhető, ha botmixerrel dolgozunk.)

A kekszek lapos oldalára egy teáskanál krémet teszünk és a másik kekszet finoman rányomva „szendvicset” készítünk belőle. Megtöltjük a többi kekszet is, és porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.