Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Túrós barackos lepény

Megnézte: 3391
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

35 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál rum
1 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
pici cukor


A töltelékhez:
1 kg túró
1 vaníliás cukor
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
reszelt citromhéj
cukor ízlés szerint
2 sárgabarack (vagy 10 dkg kandírozott barack) apróra vágva

fél marék búzadara

Elkészítés:

A langyos cukros, sós tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a tészta alapanyagait. Összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és egy tepsibe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót krumplinyomón átnyomjuk. A tojásfehérjén kívül minden alapanyagot összekeverünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát megszórjuk a búzadarával, erre tesszük a tölteléket, majd befedjük a második tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Kicsit hagyjuk kelni, ezután előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.