Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rebarbarás rizsfelfújt epermártással

Megnézte: 3289
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

50 dkg rebarbara
15 dkg rizs
6 dl tej
7 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál őrölt fahéj
4 tojás
50 dkg zsírszegény tehéntúró
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Az epermártáshoz:
50 dkg eper
2 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A rizst felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, és lassú tűzön, lefedve kb. 15 percig főzzük. Negyed óráig még pihentetjük.
A rebarbarát meghámozzuk, 1 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük a keményítővel, 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a pudingport és a citromhéjat, és összeforgatjuk a tejberizzsel és a rebarbarával. Végül belekeverjük a tojáshabot, és kikent sütőtálba öntjük.

25 percig sütjük.

Közben a mártáshoz az epret megmossuk, megtisztítjuk, felét kettévágjuk, a maradékot péppé zúzzuk a porcukorral meg a likőrrel, belekeverjük a fél epreket, és kb 5 perc alatt összeforraljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.