Elkészítés:
A tésztához a lágy vajat elkeverjük a mogyoróvajjal. Hozzáadunk a vanília-kivonatot, a cukrot, a tojást, és újra összekeverjük. Ezután beleforgatjuk az apróra kockázott fehércsokit, végül a sütőporral elkevert lisztet is elkeverjük benne.
A masszát egy 20 cm átmérőjű kikent tepsibe simítjuk, és 170 fokon 25-35 percig sütjük.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük fel, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
A teljesen kihűlt tésztára rákanalazzuk a mascarponekrémet, és amíg a karamellt elkészítjük, a hűtőbe tesszük.
A vajkaramellhez egy serpenyőbe öntjük a cukrot, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve szép világos barnára karamelizáljuk. Ezután a tűzről levesszük, hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, néhány percig kevergetve hűtjük.
A süteményt a hűtőből kivesszük, majd rácsorgatjuk a karamellt.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.