Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mogyoróvajas blondie

Megnézte: 3343
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

12,5 dkg liszt
10 dkg vaj
17,5 dkg cukor
15 dkg darabos mogyoróvaj
1 teáskanál vanília-kivonat
1 db tojás
7,5 dkg fehér csokoládé (apróra darabolva)
1 teáskanál sütőpor

mascarpone krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
3-4 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Vajkaramell hozzávalói:
10 dkg kristálycukor
1 dl tejszín
2,5 dkg vaj
1 ek víz

Elkészítés:

A tésztához a lágy vajat elkeverjük a mogyoróvajjal. Hozzáadunk a vanília-kivonatot, a cukrot, a tojást, és újra összekeverjük. Ezután beleforgatjuk az apróra kockázott fehércsokit, végül a sütőporral elkevert lisztet is elkeverjük benne.

A masszát egy 20 cm átmérőjű kikent tepsibe simítjuk, és 170 fokon 25-35 percig sütjük.

A mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük fel, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.

A teljesen kihűlt tésztára rákanalazzuk a mascarponekrémet, és amíg a karamellt elkészítjük, a hűtőbe tesszük.

A vajkaramellhez egy serpenyőbe öntjük a cukrot, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve szép világos barnára karamelizáljuk. Ezután a tűzről levesszük, hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, néhány percig kevergetve hűtjük.
A süteményt a hűtőből kivesszük, majd rácsorgatjuk a karamellt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.