Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kacsahúsos saláta

Megnézte: 3362
Fő számára: 2
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

2 kacsacomb sütve
5 dkg kéksajt
5 dkg dió
15 dkg eper
10 dkg salátakeverék

A körtéhez:
1 db körte
1 dl víz
3 evőkanál kristálycukor
csipet fahéj
0,3 dl száraz rosé bor

Az öntethez:
2 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
0,5 dl balzsamecet
csipet só

Elkészítés:

Körte:
Vágjuk ketté, majd pucoljuk meg a körtét! Vájjuk ki a magházát! Forraljuk fel a víz és bor elegyét, majd ízlés szerint cukrozzuk, borsozzuk, szórjuk meg fahéjjal! Az lébe tegyük bele a körtét, majd főzzük félpuhára.

Öntet:
Öntsük zárható befőttesüvegbe a balzsamecetet! Adjuk hozzá a mézet és egy csipet sót!
A méz feloldódásáig rázzuk. Az olajat is hozzáadjuk, tovább rázzuk.

Helyezzük a salátakeveréket a tányér közepére! Locsoljuk meg az öntettel! Fejtsük le a húst a kacsacombról, majd tegyük a salátára! A kihűlt körte közepébe kéksajtot morzsolunk, majd a tányérra tesszük.
Szeleteljük fel az epret, majd tegyük a salátára! Tört dióval szórjuk meg a tányérunkat!

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.