Elkészítés:
Körte:
Vágjuk ketté, majd pucoljuk meg a körtét! Vájjuk ki a magházát! Forraljuk fel a víz és bor elegyét, majd ízlés szerint cukrozzuk, borsozzuk, szórjuk meg fahéjjal! Az lébe tegyük bele a körtét, majd főzzük félpuhára.
Öntet:
Öntsük zárható befőttesüvegbe a balzsamecetet! Adjuk hozzá a mézet és egy csipet sót!
A méz feloldódásáig rázzuk. Az olajat is hozzáadjuk, tovább rázzuk.
Helyezzük a salátakeveréket a tányér közepére! Locsoljuk meg az öntettel! Fejtsük le a húst a kacsacombról, majd tegyük a salátára! A kihűlt körte közepébe kéksajtot morzsolunk, majd a tányérra tesszük.
Szeleteljük fel az epret, majd tegyük a salátára! Tört dióval szórjuk meg a tányérunkat!
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.