Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kukoricaleves lazaccal

Megnézte: 3302
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
1 póréhagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
800 g burgonya
1,25 l csirkehúsleves (leveskockából)
180 g füstölt lazac filé
1 kis kukoricakonzerv
125 ml tejszín

Elkészítés:

Az olajat egy fazékban alacsony lángon felmelegítjük. Beletesszük a póréhagymát és 4-5 perc alatt, kevergetve megpároljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük a csirkelevessel, felforraljuk, majd a lángot közepesre véve alatta, lefedve 20 percig pároljuk (vagy amíg a burgonya megpuhul).

A burgonya kétharmadát a fazékból kivesszük, turmixban vagy botmixerrel pépesre keverjük, majd a levesbe visszatesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, a tejszínt és a lazacot is, ha szükséges sózzuk, borsozzuk és néhány percig főzzük, amíg a hal megpuhul.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.