Elkészítés:
A szitán áttört túrót tegyük keverõtálba, adjuk hozzá a tojássárgákat, a puha vajat, keverjük el, és közben szórjuk bele a búzadarát, sót, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet. Végül lazán forgassuk bele a kemény tojáshabot, és 10-15 percig pihentessük a hûtõben. Ezután vizes kézzel formáljunk belõleközepes nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévõ zöldséglevesbe. Lassú tûzön fõzzük, majd amikor feljöttek a leves tetejére, még kb.10 percig. (Ha nem puhult meg a túrógombóc, húzzuk le a tûzrõl, fedõvel takarjuk le, a forró lében hagyjuk állni 20-30 percig, és ez alatt teljesen meg fog puhulni). A mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a vékonyra szeletelt póréhagymát, öntsük rá a tejfölt, és keverjük el. Húzzuk le a tûzrõl, és ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. A túrógombócokat tegyük tányérra, locsoljuk körbe a mártással, és friss zöldfûszerekkel díszítve tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.