Elkészítés:
A felaprított fokhagymát dolgozzuk össze a fűszerpaprikával, a mustárral, sóval, borssal, egy kis fűszerkeverékkel és cayenne-borssal.
Az olívaolajon néhány perc alatt süssük meg a húst, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel, és hagyjuk állni egy órán át.
A paprikákat tegyük előmelegített sütőbe néhány percre, majd egy zacskóba, zárjuk le és ha kivettük könnyen le is tudjuk szedni a héját.
Egy olívaolajjal kikent süttál aljába halmozzuk a feldarabolt zellert, majd a húst, a felcsíkozott paprikákat és a felkarikázott hagymát. Letakarva tegyük sütőbe 2 órára.
A maradék piros paprikát tegyük tormixgépbe, passzírozzuk át és dolgozzuk össze olívaolajjal, húslevessel és egy kis keményítőliszttel. Hevítsük, de ne főzzük fel. Közben fűszerezzük sóval és borssal, majd ezt a szószt locsoljuk az ételre és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.