Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karfiolkrémleves

Megnézte: 3753
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg karfiol
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 4 dl zöldségleves
- só
- őrölt fehér bors
- csipetnyi cukor

Elkészítés:

A karfiol szedd szét kis rózsákra. A felaprított hagymát és a préselt fokhagymát fonnyaszd meg vajon. Add hozzá a karfiolt, és párold 5 percig. Öntsd fel a háromféle folyadékkal, ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi cukorral, sóval, és fedd le. Addig főzd amíg a karfiol meg nem puhul.
Az elkészült leves kétharmad részét turmixgéppel krémesítsd. A másik harmadba szórd bele a felvágott bazsalikomot, és turmixold össze. A tányérokba először fehér levest merj, ezután csorgasd bele a bazsalikomosat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.