Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csülkös bableves

Megnézte: 6010
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 derék,füstölt csülök
- 25 dkg tarkabab
- 2-3 babérlevél
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- fél zeller
- 1 csokor zöld
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 2 dl tejföl
- esetleg 1-2 kanál ecet
- csipetke

Elkészítés:

A babot és a csülköt éjszakára külön külön áztasd le.Másnap tedd mindkettőt egy fezék vízbe főzni.Néhány babérlevelet dobj bele,és egy órán át lassan főzd.Add hozzá a megtisztított zöldségeket és forrald addig amíg a csülök megpuhul.A csülköt emeld ki,és a levest fokhagymás,pirospaprikával színezett rántással sűrítsd.Tedd vissza a csülköt,forrald át alaposan és tálalhatod is.A levest tejföllel csipetkével kínáld, a csülök utána következik mint második fogás,adj mellé tormát,mustárt és kenyeret.De ha a húst felkockázod levesbetétként is tálalhatod.Ha szereted ecettel ízesítsd.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.