Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola És Kollégium

(Budapest 10 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetősége:
Maglódi út 4/b
Tel/fax:
+36(1)260-7260, +36(1)433-1200
email:
iskola@bercsenyi-bp.sulinet.hu
Névadója:


Bercsényi Miklós iskolánk névadója

Gróf Bercsényi Miklós sokoldalú diplomáciai tevékenységet folytatott a szabadságharc idején, részt vett minden fontosabb tárgyaláson, külföldi tisztekkel való megbeszélésen, sőt gyakran egyedül ő tárgyalt velük. Főként lengyelországi és orosz ügyekben volt tájékozott, a két országban sok politikust személyesen is ismert. Katona és hadvezér volt, politikus, kitűnő szervező, II. Rákóczi Ferenc barátja, nélküle nehezen képzelhető el a kuruc függetlenségi háború. "Bercsényi tábornok a tanácsban részletesen kidolgozott, kitűnő tervet mutatott be. Számbavette mindazt, ami az országban található volt, amit fel lehetett használni a csapatok ruházatára, a munkásokat, akiket erre alkalmazni lehetett, azt is amit minden megye saját terméséből szállíthat, ha levonja a maga szükségletét, és mindazt, amit barmoknak tudnak adni, ami arra maradhatott, hogy becseréljük a sziléziai és morva határokon a nekünk szükséges árukra." Ezeket írja Rákóczi, többek között a szenátus 1706-1707 fordulóján megtartott rozsnyói ülése kapcsán Bercsényi Miklósról.



INTÉZMÉNYÜNK RÖVID TÖRTÉNETE

Az élelmiszeripari szakképzésnek iskolánkban 50 éves hagyományai vannak. Alapfeladata a szakember utánpótlás biztosítása a hús-, az erjedés- és a konzervipar számára, valamint a minőségügy területre.
Iskolánk Kőbányán kiépített HACCP szerinti minőségbiztosítási rendszerrel működő hús-tartosító- és söripari tanüzemmel, valamint tanbolttal és a legkorszerűbb élelmiszeranalitikai műszerekkel felszerelt laboratóriumokkal rendelkezik. Tanüzemeink 2000-ben és 2003-ban „Ezüstkoszorús tanüzem” minősítést, 2001-ben „Bemutató tanüzem” címet nyerték el. Végzett szakembereink keresettek a hazai és külföldi munkaerőpiacon, az élelmiszeripari üzemek, bevásárló központok, kutatóintézetek, oktatási intézetek körében a szakmunkás, a technikusi, illetve a laboratóriumi élelmiszerellenőrzési feladatok ellátására A piac igényei szerint indítunk tanfolyamokat vállalkozóknak. Bevezettük világbanki modell szerint az élelmiszerminősítő technikus piacorientált kompetencia alapú szakképzést és a kilencedik osztályban a médiaoktatást. A tehetségesek közül sokan szakirányú felsőfokú képzést adó intézményekben folytatják tanulmányaikat. Intézményünk országos beiskolázású, vidéki tanulóinknak felújított 160 férőhelyes kollégiumunk ad otthont Iskolánk szakmai téren jó kapcsolatokat épített ki a bázisüzemekkel, kutatóintézetekkel, kis- és nagyvállalkozókkal. Elkészítettük az Intézményi Minőségirányítási Programot. Nemzetközi kapcsolataink széleskörűek. Húsipari tanulóink legjobbjai 2005-től a program segítségével 10 hetes gyakorlaton vesznek részt Dániában.. Minden külföldi gyakorlaton részt vett tanulónk megkapta az EUROPASS bizonyítványt. 2003-ban elnyertük a Európai Iskolahálózatba tartozást. 2006–ban kapcsolódtunk be a Szakiskolai Fejlesztési Programba, amely előkészíti a moduláris, kompetencia alapú szakmai képzést. Szakmai előkészítő osztályunk segíti a tanulási nehézséggel küzdő tanulókat. Dobbantó Programunk segítséget nyújt a felnőttképzésbe való bekapcsolódáshoz. A TÁMOP-2.2.3 és KMOP-4.1 pályázatán közel 1 milliárdos fejlesztéssel létrehoztuk a Közép-Magyarországi Agrár-szakképző Központot, amely négy intézmény tevékenységét irányítja.