Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Gourmand Keresk.,Vendéglátóip., Idegenforg. Szakképzőiskola

(Budapest 16 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség:

Személyesen: Veres Péter út 102.

Telefonon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

Faxon: +36-1-4831687

e-mail-ben: gourmand@gourmand.sulinet.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Java használatát, hogy megtekinthesse.
Történet: Iskolánk vendéglátó-ipari, idegenforgalmi, kereskedelmi szakképző iskola, ahol szakközép- és szakiskolai képzés keretében nyolc általános iskolát végzett, illetve érettségizett tanulókat készítünk fel a vendéglátás, az idegenforgalom számára.

Célunk, hogy korszerű általános műveltséggel, magas szintű vállalkozási technikával, nyelvtudással, külföldön is konvertálható felkészültséggel rendelkező szakembereket képezzünk.

Az Európai Unió tagjaként nélkülözhetetlen a magas szintű idegennyelv-tudás. Ehhez kapcsolódva iskolánk a kilencedik évfolyamon nyelvi előkészítő osztályt indít, ahol a kötelező tanórai foglalkozások keretében a tanulók heti 12-13 órában tanulják a választott idegen nyelvet és mellette intenzíven az informatika tantárgyat. A nyelvi előkészítőt választó tanulók tanulmányaikat a 13. évfolyamon fejezik be, ahol idegen nyelvből emeltszintű érettségi vizsgát tehetnek, amely a nyelvvizsgával egyenértékű.

A Gourmand Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola a tanulók képességeinek sokoldalú kibontakoztatására törekszik. Olyan tanítási, tanulási stratégia kidolgozására vállalkozott, amely a megismerés fő forrásává a hallgatók tapasztalatát, tevékenységét, aktivitását teszi. Magas óraszámot biztosít a tantárgyi gyakorlatok számára, ugyanakkor a szükségtelen lexikális ismeretek rostálására törekszik.

A helyi tanterv elkészítésénél célként határoztuk meg, hogy az alapképzésben nem szereplő, de a szakmai karrier szempontjából fontos gyakorlati ismeretek oktatására lehetőséget biztosítsunk. Meggyőződésünk, hogy a vállalkozói tevékenység kihívásai szükségessé teszik az ismeretközpontú elméleti oktatás kiegészítését a készségek, a képességek fejlesztésével, az alapvető vállalkozási technikák és gyakorlati eljárások bemutatásával.

Az elméleti órákat gyakorlati órákkal egészítjük ki, illetve iskolán kívüli programok szervezésével (szálloda, múzeum, könyvtár látogatás) próbáljuk a tanulói aktivitást és a szakmai érdeklődést fokozni, a felkészülést elősegíteni.

Iskolánk stratégiai kérdésként kezeli a minőségi képzést, a megalapozott és korszerű tudás megszerzését, összhangban a tudásalapú társadalom kialakításának igényeivel. Minőségpolitikánkban célul tűztük ki, hogy a képzéseinkbe a szülők, tanulók, partnereink elvárásai beépüljenek, ezért bevezettük az ISO 9001:2008 minőségbiztosítási rendszert.

Nevelési programunkban célul tűztük ki a sokszínű, gyerekközpontú nevelő, képességfejlesztő szakközép- és szakiskola működtetését, amely színvonalas, piacképes szakmai tudást ad a tanulóinknak. Rendszeres korrepetálásokkal, felzárkóztató programjainkkal törekszünk tanulóink eredményeinek javítására.