Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Lábassy János Szakközép- és Szakiskola, Kollégium

(Törökszentmiklós) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Almásy út

Telefon:

+36 56 390 279

Fax:

+36 56 590 780

e-mail:

Érdeklődő levelek : labassyszki@ipari604.sulinet.hu

Iskolatitkár : hallere@ipari604.sulinet.hu
Története: 1976-ban vehettük birtokba az akkor négy tantermes iskolaépületet. Dinamikus, töretlen fejlődésünket mutatja, hogy mára már 12 tanteremmel, 15 tanműhellyel, számítástechnikai szaktermekkel, kondicionáló teremmel, kollégiummal, könyvtárral és kiszolgáló helységekkel rendelkezünk.

Az első időszakban csak szakmunkásképzéssel foglalkoztunk, mára széles körű szakképzést folytatunk a 14 - 20 éves városi és vonzáskörzeti fiatalok, illetve gazdálkodó szervezetek, a társadalmi szféra igényeihez igazódva.

1998-ban beindítottuk a szakmunkás célú szakközépiskolai képzést, s az eltelt időszakban számos tanulónk jutott be pontszáma alapján felsőfokú oktatási intézményekbe.

A kisipari termelés, az önállóságra törekvés lehetősége és igénye megköveteli a középkádereket. Ennek elengedhetetlen velejárója, hogy a szakmunkásképzőt végzettek érettségivel is rendelkezzenek. A középfokú műveltség megszerzését szolgálja az 1996. szeptember 1-jétől beindult a dolgozók 3 éves szakközépiskolája 2 éves általános szakközép nappali tagozata, melyen 2001. szeptember 1-jétől 3 éves az oktatás időtartama. Ugyanekkor elkezdtük a dolgozók 3 éves esti szakközépiskolai képzése keretében is az oktatást. Ezzel a végzett szakmunkástanulóink valós igényein segítettünk.

Érettségizett fiatalok számára is lehetőség van iskolánkban 2 éves nappal itagozatos szakképzésre.

Iskolánk a felnőtt szakmunkásképzésre is nyitott. Éveken keresztül a válalatok, szövetkezetek igényeit igyekeztünk kielégíteni, ma a társadalom igényeihez kapcsolódó átképző tanfolyamok lebonyolításában vagyunk partnerek.

Nevelőtestületünket sokoldalúság, szakértelem, nagy felkészültség, több éves tapasztalat és a hivatástudat jellemzi. Mindent megteszünk azért, hogy a hozzánk felvett tanulók iskolájukat második otthonuknak tekintsék, megszerezzék azt a tudást, amelyet a nagybetűs életben bizton alkalmazhatnak, olyan alapokat kapjanak, amire nyugodtan alapozhatnak. Ennek eredményeként, iskolánk tanulói évről évre részt vesznek különféle versenyeken, ahol a megmérettetéseket siker koronázza. Évente 3-4 tanulónk a Szakma Kiváló Tanulója országos fordulójáról szakmunkás bizonyítvánnyal tér haza. Tantárgyi tanulmányi versenyeken is évente több dobogós helyezésnek (megyei, országos) örvendhetünk tanulóinkkal együtt.

Az 1996/97. tanévet már úgy indítottuk, hogy megoldódott az angol nyelvoktatás problémája is, így a német nyelv mellett angol nyelv tanulására is lehetőség van.

A számítástechnika ismerete ma már egyre nélkülözhetetlenebb. Ezért három számítástechnikai szaktantermet alakítottunk ki, ahol Windows NT hálózat került kiépítésre 44 férőhellyel, IBM kompatibilis gépekkel. Ugyanerre a hálózatra van kapcsolva még 57 munkaállomás, melyet oktatóink, ügyviteli dolgozónk használhatnak. A Sulinet segítségével kapcsolódunk az Internetre, mely valamennyi munkaállomásról és a szaktantermekből is elérhető.

Tanulóink önképzését szolgálja iskolai könyvtárunk, ahol a szakmai könyveken túlmenően a modern irodalmi alkotások is megtalálhatók.

Városunk 2000. évi költségvetésében keretet biztosított egy minden igényt kielégítő sportcsarnok építésének előkészületi munkáira, mely építésének első üteme 2001 végére elkészült, a második ütemben a végleges átadás is megtörtént a 2002/2003-as tanév kezdetére.