Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

KODOLÁNYI JÁNOS KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

(Szekszárd) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: OM Azonosító: 030228

Telefonszám: 74/512-367

Fax: 74/512-367

Levélcím: Tartsay V.u.10.

E-mail: kodoszek@enternet.hu
Történet: A Kodolányi János Középiskolát a Kodolányi János Főiskola szervezésében a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önálló Főiskolai Közalapítvány Kuratóriuma alapította 1997-ben. Ez az alapítvány azzal a céllal jött létre 1991-ben , hogy a városnak önálló, nem állami fenntartású felsőoktatási intézménye szülessen. Ez 1992-ben bekövetkezett, létrejött a Kodolányi János Főiskola. Az idő múlásával kiderült, hogy a főiskola mellett szükség van olyan középiskolára, amely garantálni tudja a minőségi hallgatói utánpótlást, biztosítani tudja a régió munkaerő-piaci igényeit középszinten. Iskolánk az első években kizárólag érettségi utáni szakképzéssel foglalkozott gazdasági, informatikai, idegenforgalmi területeken.
Különlegessége, hogy az ország több nagy városában (Szekszárd, Debrecen, Tatabánya, Szombathely, Zalaegerszeg) is kihelyezett tagintézményekkel kezdte meg működését.
Szekszárdon 1997-ben kezdtük meg az érettségi utáni szakmai képzést. Sajátos helyet foglalunk el városunk oktatási rendszerében. Középiskolát végzettek tanulnak nálunk 2 éves nappali rendszerű képzés formájában. Az indulás óta sok, jó felkészültségű hallgató került ki iskolánkból. Nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvi képzésre, mert ez az európai oktatási kultúra elengedhetetlen része.