Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium

(Barcs) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Tavasz utca 3
Tel: 82/ 463- 326
Bemutatkozás: Az iskola Barcs város központjában, jól megközelíthető helyen, 25680m2-es területen, egy modern épületben működik (hasznosítható alapterülete 2.627 m2). Rendelkezik díszköves belső udvarral, zöld területtel, parkkal, sportpályával.



Intézményünkben 1984-ben indult meg az oktatás, és 1987 óta működik a ház falain belül a középiskola. 1990-ben épült a kollégium, melynek alapterülete mára 1884 m2-re bővült. Ugyanebben az évben vette fel az intézmény Széchényi Ferenc nevét. A névválasztásnál indítékként szerepelt Széchényi kultúrát támogató, iskolát építő tevékenysége, valamint a család kötődése Barcshoz és a város környékéhez.



1961 – 79. között működött már gimnáziumi oktatás Barcson. 1984-ben ismét elkezdődött ez az oktatástípus a városban, vállalva mindazt, ami elődje múltjából továbbvihető.



Az intézmény képzési kínálata az elmúlt években letisztult. A helyi és a régiós igényeket figyelembe véve az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés mellett elsősorban az idegen nyelvek emelt szintű oktatására, az informatikai ismeretek bővítésére és a közgazdasági ismeretek alapjainak elsajátíttatására

helyezzük a hangsúlyt.

Célunk, hogy tanulóink az iskola elvégzése után egyénileg hasznos és társadalmilag érvényes tudás birtokában konstruktív életvezetésre legyenek képesek.