Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium

(Pétfürdő) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Hõsök tere 10.
Telefon: 88/476 211
Fax: 88/476 042

MSN: diak@kolpingpet.hu
E-mail: kolping@kolpingpet.hu
Web: www.kolpingpet.hu
Történet: 1992. szeptember 1.

Egy többcélú önkormányzati iskola tagozataként létrejön a Kolping Szakiskola.
1998. szeptember 1.

Német segítséggel megépül az új iskolaépület. Immár 260 tanulóval, önálló-alapítványi fenntartású- intézményként megkezdi mûködését a Kolping Szakmunkásképzõ és Speciális Szakiskola. (A szakmaválasztás lehetõségei a faipar, a vendéglátás, a könnyûipar, és a kismesterségek területeire terjednek ki ) Fenntartó: Kolping Oktatási és Mûvelõdési Alapítvány
1999. szeptember 1.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar elismeri a Magyar Kolping Szövetséget katolikus iskolafenntartóként. Az 1999/2000-es tanévtõl intézményünk katolikus iskolaként Kolping Katolikus Szakmunkásképzõ és Speciális Szakiskola néven-350 tanulóval -folytatja mûködését. Átadják az új tanbüfét. (A képzés bõvül az építõipari és gépipari szakmákkal)
2001. szeptember 1.

Elindul a felzárkóztató képzés a 16. év feletti-alapiskolai végzettséggel nem rendelkezõ-fiatalok részére. Megépül a „Kincseink”, a szõnyegszövõ és bõrtárgy- készítõ tanulók birodalma.
2002.

A Nemzeti Szakképzési Intézet által a felzárkóztató képzésre, valamint a Magyar Vöröskereszt által az egészségfejlesztésre kiírt pályázat elnyerése után mindkét területen bázisiskola lettünk. Az EFQM minõségfejlesztési program kezdete. Elkészül a logopédiai és pszichológiai foglalkoztató, valamint az üvegház. A tanulólétszám a virágkötö képzéssel együtt 400 fõre bõvül.