Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium

(Pápa) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Veszprémi út 45. Központ: 324-900
Történet: A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, a pápai Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium és a Batthyány Lajos Szakképző Iskola és Kollégium összevont jogutódjaként, 2008. július 1-jén alakult meg.

Az összevont iskola mintegy 1600 tanulóval és közel 100 pedagógussal Pápa város és vonzáskörzete legnagyobb oktatási, szakképző intézménye, amelyben közgazdasági, kereskedelmi, vendéglátóipari, élelmiszeripari és mezőgazdasági képzések állnak a szakközépiskolai és szakiskolai szakképzős tanulók és az iskolarendszeren kívüli szakképzés illetve a felnőttképzés iránt érdeklődők rendelkezésére.

Az intézmény 2004-től a pápai férfi futball, 2008-tól pedig a női kézilabda utánpótlás-nevelésének bázisiskolája. A napi edzések a testnevelés órák, a tömegsport foglalkozások, valamint külön foglalkozások formájában biztosított.

Az iskola szakmai tevékenységét a középiskolai nappali rendszerű oktatás mellett meghatározza felnőttképzési tevékenysége és szakképzés-fejlesztési projektjei (Leonardo Mobilitási projekt -2007,2008, Comenius-projekt-2008-2010) is.

Az intézmény több akkreditált vizsgarendszernek is helyet ad: ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány)-vizsgahely, EBCL (Egységes Európai Gazdasági Oklevél)-vizsgahely, a Budapesti Gazdasági Főiskola bejelentett szakmai nyelvvizsgahelye.

Az oktatási-nevelési feladatok magas szintű megvalósítása és minőségtudatos gondolkodása alapján a az intézmény közgazdasági szakközépiskolája (a volt Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium) a 2006. évben elnyerte a Veszprém Megyei Minőség Díjat, 2007-ben a Közép-dunántúli Regionális Minőség Díjat és 2008-ban a Közoktatás Minőségéért Díj Elismerő Oklevelét.