Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola

(Piliscsaba) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: József Attila u. 4.
Tel./fax: 26/375-012, 26/375-244
E-mail: info@pmgsz.hu
Története:
Hisszük és valljuk, hogy iskolánk olyan oktató pedagógiai, emberi és szellemi környezet, amely alkalmas a folyamatos megújulásra, amelyben valamilyen fokon mindenki nevel mindenkit. Ahol pedagógiai programunk alkalmas arra, hogy az egyén és a közösség fejlesztése révén kitűzött céljainkat megvalósítsuk, megfogalmazott követelményeinket elérjük.


Célunk az erkölcsi értékeket tisztelő és elfogadó, tájékozott, széles általános és szakmai ismeretekkel rendelkező, egyénileg sikeres, közösségi szempontból értékes, társadalmi szerepeit ismerő és vállaló állampolgárok nevelése.



Iskolánk 1950 óta áll a mezőgazdasági szakemberképzés, és 1964-től az agrár-tanárképzés szolgálatában.

A Földművelési Minisztérium mezőgazdasági szakiskolájából fejlődött ki mai oktatási rendszerünk. A 90-es évekre az univerzális mezőgazdasági és erdőgazdasági gépész képzés lett az iskola fő profilja.



1998 szeptemberétől iskolarendszerben szakközépiskolai szinten a világbanki modell szerinti mezőgazdaság és informatika szakmacsoportos képzésekre tértünk át. Az adott képzési forma tárgyi feltételeit, és a színvonalas tanártovábbképzéseket nyertes pályázatunk alapján a Világbanki Programiroda biztosította.

A 2001/2002. tanévtől képzési programunkat a Kerettantervekhez igazítottuk.

2003. szeptemberétől helyi tantervünket a módosított kerettanterv határozza meg.

2004. szeptemberétől indul nyelvi előkészítő évfolyam.

2006. szeptemberétől indítunk közlekedés szakmacsoportos osztályokat is.



A szakközépiskolai szinten az általános képzés mellett 9-12. évfolyamon szakmacsoportos alapozás, majd a választott szakirányú képzés következik (technikus, emelt szintű szakmai, AIFSZ).



Szakiskolai szinten a mezőgazdasági, illetve erdészeti gépész, falusi vendéglátó és szakács OKJ-s szakképesítések sajátíthatók el iskolánkban.

A 10. osztály végéig az osztályok mindkét szinten átjárhatóak.

Iskolánkban a szakiskolai végzettségűeknek is lehetőségük van az érettségi, majd a technikus, valamint a felsőfokú szakképesítés megszerzésére.



Tanulóink képzési idejük alatt végig tanulhatnak idegen nyelvet és informatikát, végzős évfolyamokon gazdálkodási, vállalkozási ismereteket.

Alapvégzettségük mellé még további 5-10 egyéb szakmai végzettséget, jogosítványt szerezhetnek tanulóéveik alatt.



Iskolánk kollégiummal, vendéglátó gyakorlóhelyekkel (Nagykovácsiban), sportcsarnokkal, műhelyekkel, gépparkkal és tangazdasággal rendelkező intézmény. A gyakorlati oktatást bázisgazdaságok is segítik.



Kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani valamennyi rászoruló tanuló számára.

A kollégiumi életet az internetes számítógépterem, az alagsori klubterem, a kondicionáló termek, a könyvtár, a színházterem, a sportcsarnok és a sportpályák nyújtotta lehetőségek színesítik. Úszás fedett uszodában biztosítható.



Képzéseinkre a honlapunkról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszajuttatásával lehet jelentkezni.



Tanfolyamokat igények szerint folyamatosan indítunk, úgy a tanulóink, mint a külső érdeklődők részére.



Iskolánk gépparkja megrendelésre is végez szolgáltatásokat, a honlapunkon megtekinthető ár- és díjszabás szerint.



Gépjárműszervizünk és műszaki vizsgálóállomásunk korszerűen felszerelt. Fékhatás-mérőnk, lengéscsillapító vizsgálónk és motor-teljesítménymérő fékpadunk számítógép vezérelt.



Kollégiumunk és éttermünk hétvégeken és vakációs időszakokban is fogad vendégeket. Vendégeink igénybe vehetik kondicionáló termeinket, szabadtéri sportlétesítményeinket, sportcsarnokunkat, színháztermünket, könyvtárunkat, informatikai termeinket.

A nagykovácsi Kastély Vendégfogadónk az év minden szakában fogad és ellát vendégeket.



Iskolánk 2008. szeptember 01-től az FVM KASZK (Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ) tagintézményeként működik tovább szakmailag önálló, gazdálkodási szempontból részjogkörű költségvetési szervként.

Jelenleg iskolánk 18 osztályába 460 tanuló jár.

Az oktató-nevelő munkát 42 fő állományi létszámú pedagógus látja el.



Érdeklődést - megrendelést, jelentkezést - személyesen, telefonon, faxon,
E-mail-en, levélben bármikor fogadunk.

Szeretnénk, ha valamilyen formában partnerek lehetnénk.

Várjuk érdeklődésüket.