Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Rákóczi út 8.
Tel/Fax:06(53)350-581, 06(53)552-269
E-mail:suli526@bp.sulinet.hu
Története:
A közel negyven éves, nagykőrösi iskola sokféle szakma elsajátítására nyújt lehetőséget szakközépiskolai és szakiskolai képzésben egyaránt. Az intézmény elsősorban a műszaki vagy gazdasági-szolgáltatási szakterület iránt érdeklődőknek ajánlott.

Az iskolában szakiskolai és szakközépiskolai képzést folyik nappali tagozaton. A 8. osztály elvégzése után még csak azt kell eldöntenie az idejelentkező diákoknak, hogy a műszaki, vagy a gazdasági szolgáltatási szakterület iránt érdeklődnek-e. A szakiskolában a gépészet szakmacsoporton belül fémforgácsoló és géplakatos, az elektrotechnika-elektronika szakmacsoporton belül villanyszerelő, az építészet szakmacsoporton belül kőműves, szobafestő- mázoló és tapétázó, illetve élelmiszer- és vegyiáru kereskedő szakmák közül választhatnak a tanulók. A könnyűipar szakmacsoport: nőiruha-készítő képzést kínál, a faipar szakmacsoporton belül az asztalos képzés zajlik. A szakközépiskolában ugyancsak műszaki és gazdasági-szolgáltatási szakterületen folyik oktatás. A gépészet szakmacsoporton belül autószerelő, az informatika szakmacsoportnál számítástechnikai szoftver üzemeltető képzés működik. A közgazdaság szakmacsoport vállalkozói ügyintéző képzést vállal, a 12. év végén érettségi bizonyítványt szerezhetnek. A szakmatanulás ezután következik. Autószerelő szakma megszerezése 2 év, a számítástechnikai szoftver üzemeltető szakma megszerzése 1 év, a vállalkozási ügyintéző szakma elsajátításának ideje 1,5 év.

A kilencedik évfolyamon csupán szakmai előkészítés folyik. A tanulók megismerik az egyes szakterületek tevékenységi formáit a szakmai előkészítő oktatás keretében. A következő évben a szakterületbe tartozó szakmacsoportok tevékenységformáival ismerkednek meg. A tizenegyedik, illetve tizenkettedik évfolyam a kiválasztott szakmára való felkészítés időszaka elméleti és gyakorlati oktatás keretében. A gyakorlati képzés az iskola keretein belül a kilencvenes évek elején kezdődött meg. A műhelyek az iskola szomszédságában kerültek kialakításra. A következő tanévtől kezdve indult el a szakközépiskolai képzés vállalkozói ügyintéző szakon. Ugyanekkor indították be a kétéves szakiskolai képzést is a gyengébb képességű tanulók részére. Közben bővült a lányok által választhatő szakmák száma az élelmiszer- és vegyiáru kereskedő, valamint nőiruha-készítő szakmával. 1993-ban megkezdték a tanműhely áttelepítését egy nagyobb helyre, ahol a műhely ma is működik. Egy leromlott állagú laktanya épületet alakítottak át tanműhellyé. A tanulók igen nagy részt vállaltak ebben a munkában - szakoktatóik közvetlen irányításával. Jelenleg hét szakmában folyik itt gyakorlati képzés. A tanműhelyek felszereltsége folyamatosan javul. Ezzel a háttérrel gazdálkodó egységektől és egyéni vállalkozóktól érkező megrendeléseket is tudnak vállalni. A szakképzés mellett érettségire, illetve felsőfokú továbbtanulásra készítik fel a tanulókat. Az iskola igyekszik a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő felkészültségű és a változásokhoz gyorsan alkalmazkodó középfokú szakembereket képezni. Az intézet 2001. szeptember 1-jén bekapcsolódott az Oktatási Minisztérium által meghirdetett Comenius 2000 minőségfejlesztési programba.