Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Elérhetőség: Dobó út 29.


Telefon: (36) 346 - 897; Fax: (36) 346 - 897


E-mail: ejk@eotvos-heves.sulinet.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Java használatát, hogy megtekinthesse.


WEB: http://www.ejk-heves.hu
Történet: A hevesi Eötvös József Középiskola a térség egyetlen középiskolájaként rendkívül fontos szerepet tölt be Dél-Heves kulturális, társadalmi és gazdasági életében. Iskolánkban jelenleg közel 950 diák tanul. Tanulóink többféle képzésből választhatnak elképzeléseik és képességeik alapján.

Gimnáziumi képzés:

Jelenleg évfolyamonként egy hatévfolyamos, egy általános tantervű négyévfolyamos és egy rendvédelmi szakmai képzéssel bővített négyévfolyamos gimnáziumi osztályban tanulnak diákjaink. Az itt folyó színvonalas és eredményes munkát jól tükrözik az országos és területi versenyeken elért sikerek (főként matematika, fizika, idegen nyelvek és testnevelés tantárgyakból), a sok sikeres nyelvvizsga, valamint az eredményes felvételik. A 10. osztályt végzett, szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező tanulók számára lehetőség van 2 éves érettségire felkészítő nappali képzés során az érettségi bizonyítvány megszerzésére is.

Szakközépiskolai képzés:

A szakközépiskola a műszaki szakterületen, gépészet szakmacsoportban folytat képzést. A szakmai orientáció és a szakmacsoportos alapozás keretén belül modern eszközökkel, jó informatikai háttérrel helyben sajátítják el tanulóink az elmélet és részben a gyakorlat lépéseit. A gyakorlati alapozást, a korszerű ismeretek oktatását a város és a térség kiemelkedő jelentőségű ipari üzemével, a HEVESGÉP kft-vel közösen végezzük, tanulóink az ott kialakított, korszerűen felszerelt és folyamatosan fejlesztett üzemi tanműhelyben tanulhatják meg azokat a szakmai fogásokat, amelyekkel a további szakmatanulást kellően megalapozzák.Eötvös József Középiskola

Az érettségit követően mezőgazdasági gépésztechnikus és autószerelő OKJ szakképesítések megszerzésére van lehetőség 2 éves képzés keretében. Tanulóink mindkét szakmában a térség vállalkozói által keresett szakemberekké válnak.

A 2009/2010. tanévtől az egri Eszterházy Károly Főiskolával közösen Web-programozó felsőfokú szakképzést indítunk. Erre a képzésre várunk minden érettségizett fiatalt, akit érdekel az informatika, szívesen dolgoznának számítógép hálózatüzemeltetőként. A sikeresen elvégzett tanulmányok után az Eszterházy Károly Főiskola programtervező informatikus BSc szakán történő továbbtanulás esetén maximum 60 kreditpont kerül beszámításra.

Szakképzés:

Iskolánk 9-10. évfolyamán a közismereti tárgyak oktatása mellett szakmai előkészítés és szakmai alapozás folyik, ahol tanulóink a szakmacsoporthoz tartozó szakmák alapvető fogásait ismerhetik meg. Bekapcsolódtunk a HEFOP 3.1.2 projekt munkájába, matematika, idegen nyelv és szövegértés területén iskolánk tanárai korszerű, kompetencia alapú tanítási módszereket sajátítottak el, amelyeket eredményesen alkalmazunk a szakiskolai képzésben. A Heves Megyei Pedagógiai Intézet partner intézményeként részt veszünk a TÁMOP 3.2.2 pályázatban, melynek kedvező elbírálása esetén iskolánk a szakiskolai képzésben referencia intézményként működhet.

A szakiskolai képzésre épülnek az OKJ szerinti szakképesítések, ahol a diákok modulrendszerű képzésben sajátíthatják el választott szakmájuk elméleti és gyakorlati fogásait.