Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Diószegi Sámuel Szakközép és Szakképző Iskola

(Debrecen) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Böszörményi út 23-27.
OM azonosító: 100563
52/ 532-083, 52/ 532-084
Telefax: 52/ 532-121
Történet: Kalandozásaid közepette egy fennállásának 10 éves jubileumát ünneplõ iskola honlapjára érkeztél. Ha kíváncsi vagy ránk, akkor folytasd a sorok olvasását!

Iskolánk, a Diószegi Sámuel Közép- és Szakképzõ Iskola /4027 Debrecen Böszörményi út 23-27/ 1998. augusztus elseje óta várja a diákokat alapítványi iskolaként a "XXI. Század Szakképzéséért Alapítvány" Kuratóriumának fenntartásában. Az "alapítványi fenntartású" kifejezés nem jelenti azt, hogy a tanulóknak tandíjat kellene fizetniük. Mivel az iskola alapfeladatokat ellátó intézmény, az oktatás a törvényekben leírtak szerint tandíjmentes. Alapításunkkor közel 1200 tanuló koptatta iskolánk padjait, mára ez a létszám az 1500 fõt is meghaladja.

Megkérdezheted, hogyan sikerült ennyi gyereket ide csalogatnunk a fogyó gyereklétszám mellett. A válaszunk az, hogy a nálunk érettségizõ és szakiskolát végzett diákjaink népszerû szakmákat tanulhatnak közlekedési és szolgáltatóipari területen. Ha netán autószerelõ, autóelektronikai mûszerész, autótechnikus, karosszérialakatos, jármûfényezõ, fodrász vagy kozmetikus szeretnél lenni, akkor ne lapozz tovább, mert jó helyen jársz.

De konzervatív szellemû iskolánkban a hagyományok megõrzése mellett alkalmazkodunk a változásokhoz is. Így egyet értve az idegen nyelv és informatika fontos voltával, már a 2004/2005-ös tanévtõl kezdve beindítottuk a nyelvi elõkészítõ osztályt. Az ide járó tanulók kilencedik osztályban alapvetõen idegen nyelvet (15,5 óra/hét) és informatikát (5 óra/hét) tanulnak, és csak pár órában, hogy el ne felejtsék, foglalkoznak matematikával, magyarral, és persze az eltunyulást kivédendõ: testnevelés órájuk is van. A nyelvet és informatikát kedvelõknek igazi Kánaán ez az egy tanév, ráadásul német és angol nyelvterületre szervezünk számukra tanulmányi kirándulást iskolai támogatással, és szinte ingyen juthatnak tanulóink ECDL-bizonyítványhoz.

Az angol és német nyelv tanulása mellett 11. osztálytól tanulóink második idegen nyelvet választhatnak maguknak, és a nyelvtanulási lehetõség kiegészül az orosz és francia nyelvvel.

Az elméleti oktatás mellett tanulóink egy részének a gyakorlati oktatása is helyben történik. A többiek pedig gazdálkodó szerveknél, mestereknél sajátítják el a szakma csínját-bínját.

Vidéki diákjainkat a város középiskolai kollégiumaiban igény szerint el tudjuk helyezni.

Saját konyhával rendelkezünk, így étkezésre helyben van lehetõség.

Tanulóinktól szorgalmas munkát, fegyelmezett, tisztelettudó magatartást várunk el. A hétköznapok szürkeségét azonban változatos, színes programokat kínáló napok is tarkítják.

Igyekszünk emlékezetessé tenni diákjaink számára az itt töltött éveket. A Diószegi Napok kétnapos rendezvénysorozata minden évben színesebbnél színesebb programokat kínál az akadályversenytõl, a fõzõversenyig, a suta-tusától az elsõs avatóig, a DVSC-Diószegi barátságos mérkõzéstõl (labdarúgás, kézilabda) az esti diszkóig. Mindez a diákvezetõk tevékeny közremûködésével szervezõdik és zajlik. Beszámolhatnak az idejárók a felejthetetlen szalagtûzõkrõl a Fõnix-csarnokban, a gyerekkort idézõ Mikulás-látogatásról, a meghitt karácsonyi mûsorokról, ami az ünnepre való ráhangolódást segíti elõ minden évben.

Az ünnepnapokon túl a hétköznapok szabad óráiban is tárt karokkal várja diákjainkat a teljesen újjászületett gyönyörű könyvtárunk 11 ezer kötet könyvvel, folyóiratokkal, társasjátékokkal, beszélgetõ sarokkal, Internet-teremmel. Mindez kora reggeltõl késő délutánig.

Emellett különbözõ szakkörök, sportkörök, diákszínpad, énekkar közül választhatnak azok, akik az ilyen irányú elfoglaltságot kedvelik.



Örülünk neki, ha diákjaink az órákon túl is hasznosan töltik szabadidejüket érdeklõdési körüknek megfelelõen.



Ha kedvet kaptál bõvebb információkat szerezni iskolánkról, akkor folytasd a kutatást pályaválasztási tájékoztatónk elolvasásával!