Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola

(Debrecen) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Jerikó u. 17.
Telefon: (52) 503-150
Történet: Iskolánk jelenlegi helyén 1905 óta, immár 104 éve, diákok tízezreit bocsátotta szárnyra, a kezdetektől nagyon sok szakmában. A mai iskolára és jogelődjeire mindig jellemző volt a szakmai, pedagógiai megújulás, a változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodás, ugyanakkor a hagyományokhoz: a magas szintű képzéshez, a humánus oktatáshoz-neveléshez való ragaszkodás.

Ez a folyamatos megújulás biztosítja ma is, hogy az iskolába jelentkező diákok tanulmányainak folyamán és végzésük után is megtalálják a számításukat, korszerű ismeretek birtokában megállják helyüket az életben.

Lehetőség van, hogy az érdeklődő tanulók nyelvi előkészítő, ún. nulladik osztályban kezdjék meg tanulmányaikat és egy évig magas óraszámban tanulják a választott nyelvet.

Az elektromos-műszeripari tanműhelyben a szakmák elsajátításához szükséges minden korszerű műszer, eszköz megtalálható.

A diákokat magasan képzett oktatók vezetik be a gyakorlat világába.

A tanműhelyekben szakközépiskolás diákok és szakmunkástanulók képzése folyik (10. osztály és érettségi után). Tanulóink a TISZK műhelyeit is használják.

Vidéki diákjainkat a város középiskolai kollégiumaiban tudjuk elhelyezni.

Iskolánk gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik. Jól ellátott könyvtár biztosítja a tanulmányokhoz szükséges közismereti és szakmai irodalmat.

Tanulóink öt jól felszerelt számítástechnika teremben sajátíthatják el a ma már nélkülözhetetlen informatikai ismereteket. A felkészültek iskolánkban ECDL vizsgát is tehetnek.

Iskolánk 1991. november 21-én vette fel Beregszászi Pál nevét.

A minden évben megrendezésre kerülő Beregszászi Napok programja sok érdekes vetélkedőre, kiállításra, sportrendezvényre kínál alkalmat. Diákjaink a szakmai és közismereti versenyeken évtizedek óta sikerrel szerepelnek és érnek el kiemelkedő eredményeket.

Az iskolánkba jelentkező, általános iskolát végzett diákok választhatnak a szakiskolai és az érettségit adó szakközépiskola között. A 10. évfolyam elvégzése után különböző szakmákat sajátíthatnak el. A diákok az érettségi vizsga után különböző magas szintű szakmák közül választhatnak (elektronika, számítástechnika stb. területén). Természetesen lehetőség van arra is, hogy az érettségi után főiskolán, egyetemen továbbtanuljanak. A szakmát tanuló diákok OKJ-s szakmai vizsgát, vagy szándékuktól függően technikusi vizsgát tehetnek.

2004-ben és 2005-ben is iskolánk több szakmában Szakma Kiváló Tanulója versenyt szervezett.

2005-ben iskolánk nevelőtestülete a Debrecen Város Közoktatásáért kitüntetésben részesült.

2005/2006-os tanévtől kezdve iskolánk „nulladik” évfolyamként angol nyelvi tagozatos osztályt is indít.

2006-tól iskolánk már öt, számítástechnika oktatásra is alkalmas korszerű szaktanteremmel rendelkezik.