Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

LIPPAI JÁNOS KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA és KOLLÉGIUM

(Sopron) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: BÁNFALVI ÚT 48-50
Történet: Iskolánk Európa kapujában az egyik leghíresebb történelmi borvidék központjában helyezkedik el. Sopron, valamint a város vonzáskörzetének, és Gyõr-Moson-Sopron megye kertész szakember utánpótlását hivatott biztosítani.

Az 1991/92. tanévig kizárólag szakmunkásképzéssel foglalkoztunk, ekkor kaptuk meg a jogot, szakközépiskolai osztály indítására.

Tangazdaságunk kb. 26 ha földterülettel / 15ha szõlõ + 11ha gyümölcsös / és tárgyi feltételekkel rendelkezik. Működtetése optimálisan 150-200 fő szakmai képzését tudja biztosítani.

Diákjaink rendszeresen jól szerepeltek, az immár nemzetközinek számító virágkötészeti versenyeken.

Az országban másodikként vezettük be a teljes mértékben az európai normáknak megfelelõ virágkötõ-berendezõ képzést, mely kizárólag iskolarendszerben indítható.



Szakmai rendezvényeket mi magunk is szervezünk, illetve helyet biztosítunk a szakmai szervezetek rendezvényeinek, pl. borversenyek, növényvédő szer bemutatók, virágkötészeti bemutatók, növény-védelmi szaktanácsadás.

Jó kapcsolatokkal rendelkezünk a környék gazdálkodó szerveivel, vállalkozásokkal, a borvidék egyéni gazdáival is. Az külön öröm számunkra, hogy közülük többen gyermekeik tanítását is ránk bízzák.

Minden év áprilisában tartjuk a Lippai Napokat, amikor szakmai kiállításokkal, színvonalas előadásokkal, palántavásárral valamint sport és játékos vetélkedőkkel várjuk a hozzánk látogatókat.