Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium

(Győr) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Szent István út 7.

Tel.: +36 96 529-480; Titkárság: +36 96 529-447; FAX.: +36 96 529-448
Internet: http://www.jedlik.eu
E-mail: jedlik@jedlik.eu
WAP: http://wap.jedlik.eu
OM azonosító: 030704
Történet: A fennállásának 109. évfordulóját ünneplő intézmény egész története alatt sikerrel szolgálta Győr városának és környékének iparát. Iskolánk megalapításától kezdve az iparoktatás fellegvárának számít. Sok kiváló szakember került ki az iskolánkból.

Az alapítástól eltelt időben több olyan változás történt, amelyek meghatározták az iskola fejlődését. Ilyen volt a felsőipari oktatás megkezdése, az érettségi bevezetése, a technikusképzés megindulása, majd a világbanki képzés beindítása.

A gépész képzés volt az a terület, amelyik az iskola arculatát a kezdetektől napjainkig meghatározta. Győrött még ma is sokan így nevezik:" Gépipari"

A szakmai oktatásunk mindig követte az ipari változásokat. A változások között valószínű a legjelentősebb korszerűsítés a 80-as évek elején kezdődött. Mérföldkő volt az első számítógép megjelenése az iskolában. Elkezdődött a számítástechnika műszaki alkalmazása, ami rohamos léptekkel haladt előre, napjainkra elérve a felhasználók által elvárt szintet.

A fejlesztésnek új lendületet adott az "első" Világbanki program indulása 1992-ben, ami az anyagi fejlesztési lehetőségeken kívül, többek között iskolánkban a szerkezetváltást is elindította. Mi olyan szerkezetváltást valósítottunk meg, amilyent az országban csak igen kevesen vállaltak fel. A gépész képzést kiegészítettük számítástechnikával, amiből a Világbanki támogatással kifejlesztettük az informatikai szakot. Felvettük az elektronika és kereskedelem-marketing szakot is, mert a négy együtt kell, hogy egy iskolában jelen legyen. 1998-ban újra pályáztunk a Világbanki programra amelynek célja a piacorientált kompetencia alapú szakmai képzés.

Négy szakterületen nyertük el a pályázatot:

* Gépipari számítástechnikai technikus
* Számítástechnikai programozó
* Műszaki számítástechnikai technikus
* Gazdasági informatikus

Gyermekközpontú iskola lettünk. Folyamatosan térünk rá a tanulóközpontú oktatásra. Több olyan változtatást hajtottunk végre, mint a minőségbiztosítás. 1996-ban iskolánk az Európai Minőségbiztosítási Modell EFQM szerinti minőségbiztosítást hajtotta végre.1999-ben iskolánk elnyerte a Comenius 2000 nevű az Oktatási Minisztérium által kiírt minőségfejlesztési programot, melynek során 2002. 06. 07-én az ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsított minőségfejlesztési rendszert alkalmazó szakképző intézménnyé váltunk.

A fejlesztéseknek is köszönhető, hogy nagyon sok iskolát megelőzve a tanulók, de a munkáltatók által is ismert és elismert, keresett iskola vagyunk.

Eredményeink kiemelkedőek országosan is. Példaként vegyük a felsőfokú továbbtanulási arányt. 2002-ben az utolsó 5 év átlagában az ország összes szakközépiskolája közül mi vagyunk az elsők.

A szakmai tanulmányi versenyeken elért helyezések versenyében - ugyanilyen összehasonlításban - a másodikak.