Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

(Győr) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Bisinger sétány 32.
Titkárság tel./fax: 96/312-135
Történet: skolánk Magyarország legfejlettebb régiójának központjában, Győrben található. Ezt az ókori emlékekkel is büszkélkedő várost a vizek városának is nevezik, hiszen itt találkozik Európa egyik legnagyobb folyója, a Duna több jelentős folyóval. Ahogy régen a vízi utak miatt, úgy jelen korunkban a Nyugat-Európát Kelet-Európával összekötő főútvonal teszi a várost a két világ érintkezési pontjává.
A belváros szívében található főtér Közép-Európa legnagyobb barokk főtere, amelyet szűk utcácskák, hangulatos éttermek tesznek varázslatossá.

Az iskola a városközpont legnagyobb parkjánál található. A patinás épület csaknem 100 éves, amelyet 2006-ban az eredeti terveknek megfelelően felújíttatott a város, s azóta a belváros ékszerdobozaként ékesíti Győrt.

Az iskola 1991 óta viseli a haza bölcse, a nagy politikus és gondolkodó, Deák Ferenc nevét.

A tanulólétszám viszonylag kicsi (a szakképző szakaszba járókkal együtt kb. 450 fő), a pedagógusok létszáma 39. Mindez lehetővé teszi, hogy otthonos intézménynek mondhatjuk magunkat, az egymásra való odafigyelés, személyes törődés gondtalanul megvalósulhat. A tantestület fontos értéke, hogy a nevelést az oktatással együtt tekinti a tanári munka lényegének, nevelési elvekben egységességre törekszik. A pedagógusok között tankönyvírókat, szakértőket, szaktanácsadókat tisztelhetünk. Jelentős partnerkapcsolatokat ápoltunk és ápolunk külföldi intézményekkel (német, lengyel, szlovákiai magyar, angol kapcsolatok). Magas szintű szakmai kapcsolatokat ápolunk együttműködési szerződés keretében két győri felsőoktatási intézménnyel (Széchenyi, Apáczai) és más egyetemekkel. Az iskola tanulmányi eredménye 4-es átlag körüli, az ország szakközépiskoláinak rangsorában az egyetemi, főiskolai felvételi eredményeket tekintve a 7. helyen áll (5 évvel ezelőtti adat alapján).

Az iskola alapvető feladatának érzi, hogy az ide jelentkező 14-18 éves lányok és fiúk sikeres érettségi vizsgát tegyenek, általános műveltségi alapokkal rendelkezzenek, és megismerjék a szakmai alapokat. Az intézmény lehetőséget kínál a már érettségizetteknek, hogy közép- vagy felsőfokú szakképzés keretében szakmát szerezhessenek gazdasági vagy informatikai területen (részletesen a szakmaszerzési lehetőségek link alatt olvasható).

Az intézmény vezetősége, nevelőtestülete mindig nagy hangsúlyt fektetett az igényes, magas szintű nyelvtanításra. Angol és német nyelvből lehetőség van a tanórákon kívül szakköri formában is a fent nevezett nyelvek elsajátítására.

Vidám, sokszínű, érdeklődő, nyitott és sikeres fiatalokat szeretne útjára bocsátani ez az iskola, s arra törekszik, hogy az itt végzettek sorsát a diákok munkába állása után is nyomon kövesse.

Kérjük, tiszteljenek meg bennünket észrevételeikkel, kérdéseikkel. Várjuk más oktatási intézmények érdeklődését, szívesen lépünk kapcsolatba hazai és külföldi középiskolákkal.
Köszönjük figyelmüket!