Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium

(Dunaújváros) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Cím: Táncsics Mihály utca 1.

Telefon / fax: 06-25-412 247

http://www.banki-duj.sulinet.huTörténet:

1969 szeptemberében kezdte meg működését iskolánk II. sz. Gimnázium és Szakközépiskola néven. A gimnáziumi oktatás mellett gépészeti, acél- és fémszerkezeti, gépjármű-villamossági műszerész, villanyszerelő és szabályozástechnikai műszerész képzés folyt.
*

1973/74-től a korábbi sokirányú profil, a középfokú gépész, és az acél- és fémszerkezeti szakra szűkült.
*

1974. március 15-én felvettük a nagy magyar gépészmérnök és feltaláló, Bánki Donát nevét.
*

1973 szeptembere óta a helyi műszaki főiskola gyakorló iskolája vagyunk.
*

1974/75-ben 8 esti-levelező osztállyal indult iskolánkban a felnőttoktatás.
*

Az 1975/76-os tanévben a DV vezetőségének kérésére középfokú kohóipari képzést indítottunk nappali és levelező tagozaton egyaránt. Ebben az időszakban a többi szakon a gyakorlati óraszám növelésével lehetővé vált, hogy az érettségi bizonyítvány mellett szakmunkás oklevelet is szerezhessenek a tanulók géplakatos, esztergályos és hegesztő szakmában.
*

Az 1978/79-es tanévben indult a szakmunkásképzési célú szakközépiskolai oktatás. Ezzel lehetővé vált, hogy a gépészeti szakos tanulók géplakatos, vagy fémforgácsoló szakmunkás-, az acélszerkezeti szakos tanulók pedig acél- és fémszerkezeti szerelő szakmunkás bizonyítványt szerezhessenek az érettségivel együtt. A kohászképzés középfokú képzés maradt.
*

Az 1985/86-os tanévben iskolánkban a mechanikai szakcsoportban acél- és fémszerkezeti, valamint kohóipari technikusképzés kezdődött a (2+3)-as rendszerben. Emellett az általános gépszerelő- és karbantartó, a fémforgácsoló szakmában 1-1 osztály indult szakmunkás képzési céllal.
*

1989/90-ben a fémipari minőségbiztosítás - számítástechnikai technikusképzést vezettük be. (2+3)-as rendszerű lett a gépszerelő – és karbantartó technikusképzés is.
*

Az 1990-es évek elejétől rendszeresen szervezünk kiegészítő szakmai képzéseket. Ezek tanfolyami vizsgával zárulnak, növelve tanulóink elhelyezkedési esélyeit.
*

1994 szeptemberében a fémforgácsoló szak helyett 1 gimnáziumi osztályt indítottunk, ahol az általános képzés mellett tömegkommunikációs és informatikai ismereteket szerezhetnek a tanulók.
*

1999 szeptemberétől a gimnáziumi osztályban a tömegkommunikációs fakultációt felváltotta a drámapedagógiai fakultáció.
*

2003 szeptemberétől két gimnáziumi osztályt indítottunk.
*

2003 decemberében iskolánk befejezte a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Program Teljeskörű minőségirányítási modelljének bevezetését (Comenius II. modell).
*

2004-2005-ös tanévtől bevezetésre kerülnek a nyelvi előkészítő osztályok a gimnáziumi és a szakközépiskolai képzésben egyaránt.
*

2007 szeptemberében indítottuk utoljára a gépésztechnikus és fémipari anyagtechnikus képzéseket, 2008 szeptemberétől csak az új OKJ szereinti képzéseket indítjuk.