Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola

(Makó) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Címe: Szent István tér 14-16
Tel: 06-62-213-052
2007/2008-as tanévtől intézményünk a Miasszonyunkról Nevezett Szegény Iskolanővérek szerzetesrendjének fenntartása alá került. A rendtartomány jelenleg még négy intézményt működtet: a Patrona Hungarie-t Budapesten, a Svetits Gimnáziumot Debrecenben, a Karolina Iskolát Szegeden és a Nagybecskereki Kollégiumot.

A rend által képviselt legfontosabb értékek közé tartozik a képzés sokoldalúsága, az igényesség és a nyitottság. Elkötelezettek vagyunk az emberi kultúra gazdagítása, a gyermekek és fiatalok fejlesztése mellett. Ökumenikus szemléletben törekszünk a nemzetközi együttműködésre és az egység megvalósítására. Számos neves közéleti személyiség végzett intézményeinkben.

A Szent István Egyházi Iskola 1991 óta működik Makón. 8 évfolyamos általános iskolai, 4 és 6 évfolyamos gimnáziumi tagozattal és saját kollégiummal rendelkezik. Igazgatónk a 2007/2008-as tanévtől Szűcs Péter történelem-hittan szakos tanár.

Az országban és a városban zajló intézmény összevonások, és pedagógus elbocsátások iskolánkat nem érintették. Továbbra is igényes, magas színvonalú oktatást kívánunk megvalósítani, melynek középpontjában az ember, a gyermek áll. Ragaszkodunk ezután is a családias légkörű, kis létszámú osztályainkhoz, a hagyományos erkölcsi értékek hangsúlyozása mellett. A személyre szabott nevelési elveink megvalósításában, a tehetséggondozásban, a felzárkóztatásban fontos szerep jut elhivatott, fiatalos nevelőtestületünknek is. Az idei évtől folyamatosan korszerűsödő tantermek, bővülő számítógépes ellátottság áll a tanulók rendelkezésére. Vidéki diákjaink számára modern kollégiumunkban biztosítunk ellátást, hétvégi hazautazással. Előadótermünk, tornacsarnokunk a jövőben is nyitott közéleti-kulturális és sportrendezvények lebonyolítására. Az iskolában énekkar és Ifjúsági zenekar, valamint Kerékpáros Baráti Kör működik.