Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakképző Iskola

(Békéscsaba) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Baross u. 1-3.
Tel: 06-66/328-785
Fax: 06-66/325-221
Történet: Az iskolát 1971-ben 635. sz. Kulich Gyula Ipari Szakmunkásképző Intézet néven alapították.

Képzési profilját fa-, építő- és vegyes szolgáltatóipari szakmunkásképzésben határozták meg. Az iskolában épületasztalos, bútorasztalos, üvegező, cipész, ortopédiai cipész, cipőfelsőrész készítő, női szabó, fűzőkészítő, fényképész, fényező-mázoló, címfestő, fogműves, kozmetikus, fodrász, kelmefestő-vegyitisztító, tüzeléstechnikai karbantartó és kéményseprő, ács-állványozó, épületburkoló, kőműves, szobafestő-mázoló, műkőkészítő, vasbetonszerelő, könyvkötő szakmákban folyt a képzés a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően.

Az iskola neve 1991-ben 635. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola lett.

1996. augusztus 1-vel összevonásra került a Gyors- és Gépíró Szakiskola a Dolgozók Általános Iskolája és a 635. sz. Iskola. Az iskola új neve Kós Károly Szakképző Iskola és Általános Iskola. (Kós Károly építész után) 1999. szeptember 1-től megszűnt az általános iskolai képzés.

Az iskola neve 2007. augusztus 1-ig: Kós Károly Szakképző Iskola.

Iskolánk részt vesz a Nemzeti Szakképzési Intézet Szakiskolai Fejlesztési programjában, képzésünket a központi programokhoz igazítjuk.

Intézményünk a 2005-ben beindult Közép- békési Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) tagiskolája.

2007. augusztus 1-től Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium néven közös vezetés alatt dolgozik tovább három iskola: a Kós Károly Szakképző Iskola, a Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. Az intézmények összevonása után a központi szakképző iskola egy évre megbízott vezetője a Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium jelenlegi igazgatója, Marton József.

Tagintézményünk új neve:
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium
Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája

Tagintézmény-vezető: Szánduné Ujszigeti Gabriella