Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Rákóczi u. 1.

Az első osztályos tanulók augusztus utolsó hetében “gólyatábor” keretében ismerkedhetnek meg új környezetükkel, a leendő osztálytársakkal, a tanító nénikkel, a napközis nevelővel. A tanítók négy évfolyamon keresztül nevelik-oktatják a gyerekeket. Lehetőségeinkhez mérten arra törekedünk, hogy ideális osztálylétszámokat alakítsunk ki, így egy-egy diák megismerésére, egyéni fejlesztésére sokkal több idő jut, mint egy magasabb osztálylétszám mellett. A pedagógusok munkáját iskolapszichológus és óraadó fejlesztő pedagógus is segíti.

Az angol nyelv oktatása nálunk első osztályban kezdődik. A számítástechnika oktatásábanr kitűzött célunk, hogy nyolcadik osztályig ECDL-vizsgát tegyenek a tanulók. A felső tagozatban a nyelvtanulás hatékonysága érdekében csoportbontást alkalmazunk. Hetedik és nyolcadik évfolyamon a sikeres továbbtanulás érdekében – ha ezt az osztály létszáma indokolttá teszi – szintén élünk ezzel a lehetőséggel a magyar nyelv és irodalom, illetve a matematika tantárgyak oktatásánál. A középiskolákkal ellentétben térítésmentes felvételi előkészítőt tartunk az utolsó két évfolyamon angol nyelvből, matematikából és magyarból.

A szakkörök szervezésekor – amelyek szintén ingyenesek – igyekszünk a felmerülő igényeket kielégíteni. A nagy érdeklődésre való tekintettel német szakkört indítottunk alsó és felső tagozatban is, ezen kívül működik még iskolánkban furulya-, hon- és népismereti-, sakk szakkör és énekkar is. Az úszásoktatás18-18 órában a mindennapos testnevelés részeként negyedik és ötödik évfolyamon valósul mag általában az első félévben. A téli időszakban minden tornaórát a tornateremben és a tornaszobában tudunk tartani.

Külső erő segítségével biztosítjuk a zeneoktatás lehetőségét, valamint a sportolni vágyók számára labdarúgásra, röplabdára, szivacs kézilabdára, táncra és birkózásra van helyben lehetőség, a téli időszakban korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a gyerekek.

A szabadidős programajánlataink között szerepel színház-, mozilátogatás, kiállítások megtekintése. Az iskola könyvtára nyitva áll az olvasni és kutatni vágyó gyermekeknek. Az osztálykirándulások mellett erdei iskolákat is szervezünk, hogy diákjaink olyan ismereteket is szerezhessenek, amelyre az iskola falain belül nincs lehetőségük. A hagyományos programokon kívül (pl.: Jótékonysági est, szüreti bál, farsang, házi versenyek, stb.) minden évben szervezünk nyári tábort is.

Erősségeink azok a képzett, nyitott, kreatív gondolkodású, gyermekközpontú pedagógusaink, akik diákjainkkal együtt munkájuk során szép eredményeket értek el.