Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Orchidea M-A Kéttannyelvű Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

(Budapest 13 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Intézményeinket a Prizma Oktatási és Kulturális Alapítvány hozta létre, melyek közül elsőként a X. kerületi Cserkesz utca 10-14 szám alatt működő Orchidea Két Tanítási Nyelvű Óvoda és Általános Iskola nyitotta meg kapuit 2006-ban, ezt 2013-ban a XIII. kerületi Hajdú utca 18-24. szám alatt található képzési központ megnyitása követte.

Fő profilunk az angol-magyar két tanítási nyelvű képzési forma, amelyet az EMELT óraszámú angol nyelvi oktatás jellemez. Ez nem csupán az iskoláinkra, hanem az óvodáinkra is igaz.

Cserkesz utcai intézményünk egy óvodának, illetve egy általános iskolának ad helyet.

A Hajdú utcai címen óvoda, általános iskola és gimnázium működik.

További sajátosságunk a multikulturális légkör, hiszen több mint 40 országból járnak hozzánk tanulók. A kollégáink és a tanulóink egymás közti kommunikációja is két nyelven folyik.

Szép sikereket értünk el a célnyelvi oktatásban, köszönhetően például annak, hogy az általános iskolában KIS LÉTSZÁMÚ osztályokkal dolgozunk, a gimnáziumi képzésben pedig osztályonként maximálisan 24 fő megengedett, és – lehetőségek szerint – az órák csoportbontásban zajlanak.

Részint a kis létszám, részint a szülőkkel való szoros kapcsolattal magyarázható, hogy családias légkör jellemez minket.

Több kollégánk érkezett angolszász nyelvi környezetből, ahol hosszú éveken keresztül tanítottak, illetve mindkét helyszínen és iskolatípusban foglalkoztatunk anyanyelvi tanárokat is.

Intézményeink jól megközelíthetők mind tömegközeledéssel, mind pedig személygépjárművel.

Gyermekük biztonságára, töretlen fejlődésére maximális figyelmet fordítunk.