Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskola

(Cegléd) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Jászberényi út 2.
Tel.: 53/ 505-350, Fax:505-466
E-mail: muszaki-cegled@mail.eol.hu

Iskolánk névadója Józef Zachariasz Bem (magyarosan Bem József, katonái között Bem Apó) lengyel hadvezér, magyar tábornok. A kistermetű, vézna, beteges embernek hatalmas lelkiereje volt. Példát mutatott, rettenthetetlensége átragadt katonáira is. Különösen a székelyek ragaszkodtak hozzá babonás tisztelettel. A szabadságharc bukása után Törökországba menekült majd Konstantinápolyban irányította az oszmán hadsereg modernizálását, mint Murad pasa.
Három nemzet is saját fiaként tiszteli őt.
Iskolánk büszke névadójára.

Pest megye legnagyobb középiskolájaként, közel 1500 diák tanul az intézményünkben.
Azon diákok jelentkezését várjuk, akik nem szeretnék kitenni magukat a felvételi eljárás okozta stressznek.
A szakközépiskolában a 9-12. évfolyamokon a közép, illetve emelt szintű érettségire való felkészítés mellett a szakmacsoportnak megfelelő szakmai alapozó oktatás folyik gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipari szakmacsoportokban.
A sikeres érettségi vizsga után a következő új Országos Képzési Jegyzék szerinti szakmák oktatását tervezzük: gépgyártástechnológiai technikus, CAD-CAM informatikus, automatikai műszerész, autószerelő, erősáramú technikus, autóelektronikai műszerész, ruhaipari technikus, divat- és stílustervező.
A szakiskolába azok a diákok jelentkezhetnek, akik úgy gondolják, hogy először legyen egy "jó szakma" a kezükben, elhívatottságot éreznek vagy ez után szeretnének megismerkedni a műszaki pályával. Hat szakmacsoport keretében számos szakma oktatására vagyunk felkészülve.


És hogyan tovább a sikeres szakmunkásvizsga után?
"A Bem"-ben felnőttoktatás is folyik nappali és esti tagozaton. Az ifjúsági tagozatra (nappali rendszerű képzés) a 16. életévüket betöltő diákok jelentkezését várjuk, míg az esti tagozatra való jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév. Mindkét esetben 3 év alatt készítjük fel diákjainkat az érettségi vizsgára.
Iskolánk legfőbb erényének az átjárhatóságot tartom. Amennyiben egy diák felvételt nyer a szakközépiskolába, azonban ez mégis túl nehéznek bizonyul számára, akkor tanulmányait a szakiskolában folytathatja. A fordított esetre is volt már példa. A szakma elsajátítása után a megszokott környezetbe készülhetnek fel a diákok az érettségire, tanulhatnak tovább a technikusképzésben.

Fernengel Katalin
Igazgató