Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Mátyás király u. 16-20.
Tel.: 06-25-521-400
Fax.: 06-25-271-743
E-mail: intvez.pszab@int.fejer.hu
A Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Fejér megyében, Pusztaszabolcs városában található. Iskolánk 1963–ban kezdte meg mûködését, akkor még Velinszky László néven. Fennállásának 45 éve híven tükrözi a társadalmi, gazdasági változásokat, a szakképzés átalakulásának folyamatát. A gazdasági körülmények változásával, valamint a környék lakóinak igénye szerint az idõk folyamán folyamatosan alakult át és bõvült az iskola szerkezete mezõgazdasági és szeszipari szakközépiskolából közgazdasági, kereskedelmi és 6 osztályos gimnáziummá. 1998-ban a talpon maradás, a fejlõdés iránti igény indított el bennünket, hogy a kötelezõen vállalt feladataink mellett a minõségfejlesztés rögös útjára lépjünk. Megismerkedtünk a minõségügyi rendszerekkel, elemeztük iskolánk helyzetét és kerestük a rendszerépítés lehetõségét. 2000-ben pályázati lehetõséggel fogtunk bele a Comenius I. minõségügyi rendszer építésébe. A TÜV Rheinland Hungária VRF Kft.-t segítségével 2002-re kiépítettük az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minõségfejlesztõ rendszert, mely intézményünk oktatását, nevelését mind folyamataiban, mind dokumentációjában azóta is segíti.

Az iskolában tanító pedagógusok nagy része helybeli, a bejáró kollegák a környékbeli nagyvárosokból (Budapestrõl, Százhalombattáról, Dunaújvárosból és Sárbogárdról) érkeznek. Tanáraink jól képzettek, rendelkeznek a megfelelõ oktatói tapasztalattal. Talán fiatalos, agilis és lojális személyiségüknek köszönhetõ, hogy a gyerekek nagyon ragaszkodnak hozzájuk. Minden év elején tanulás-módszertani tábort, figyelem koncentrációs foglalkozásokat szerveznek, pályázatokra, versenyekre készítik fel a tehetséges tanulóinkat. Rendezvényeinkkel kirándulások szervezésével az élményhez juttatás mellett a gyermekek majdani felnõtt életének biztonságos irányítását igyekszünk elõsegíteni.

Minõségpolitikánk szervesen kapcsolódik iskolánk küldetés nyilatkozatához, miszerint „Önfejlesztésre képes, a megismerésre fogékony, a család és a haza értékeit valló diákok oktatására, nevelésére törekszünk.” A szakmai képzés során diákjaink és a felnõttképzésben részt vevõ hallgatóink számára magas szintû szakmai tudást és annak eredményes gyakorlati alkalmazását kívánjuk elõsegíteni. Az intézményben végzettek munkaerõ-piaci pozitív megítélését a képzésekkel és a képzésekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal (álláskeresés) erõsítjük. A vezetõség és munkatársai közös akarattal, toleranciával, egy közös értékrenden alapuló, partneri igényeket kielégítõ, folyamatosan fejlõdõ intézmény kialakítását tûzte ki célul.