Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

MÁTÉSZALKAI GÉPÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

(Mátészalka) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Kölcsey út 12.
Telefon: (44) 500-185
Fax: (44) 312-513

E-mail: titkarsag@gepeszeti.hu
Történet: A Gépészeti Szakközépiskola – jelenleg a MÁSZIK tagiskolája - Mátészalka legfiatalabb középiskolájaként közel 40 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt 40 évben számtalan mérnöknek alapozta meg műszaki ismereteit, és képezte ki a térség technikus, középfokú műszaki szakember gárdáját, de nagyon sok pedagógus is kikerült az iskola padjai közül.
Az utóbbi 18 évben PHARE, illetve világbank által támogatott iskola voltunk, aminek eredményeként a szatmári térség egyik legjobban felszerelt szakképző intézménye lettünk. Az Országos Közoktatási Intézet által 2005-ben közzétett adatok szerint iskolánkból a végzettek 37,5%-a tanul tovább valamilyen felsőoktatási intézményben. A különböző "hozzáadott érték" mutató alapján iskolánk a közzétett 225 szak-középiskola között a 46. helyet foglalja el, ami az iskolában folyó lelkiismeretes pedagógiai munkát tükrözi. Jelenleg szakmai orientáló képzés folyik gépészet, informatika, közgazdasági szakmacsoportban. Nyelvi előkészítő osztályt indítottunk 2004-től minden tanévben és osztály indult humán szakterületen belül 2005 szeptemberében.

A 9. évfolyamba a felvétel alapja az általános iskola 7. osztály év végi és 8. osztály félévi osztályzatok átlaga magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, matematika, fizika, kémia és technika tárgyakból szakonként 30 főig.

Az iskolában angol, német nyelv oktatása folyik heti 4 órában. Tehetséggondozás folyik labdarúgás, kézilabda sportágakban.

Kollégiumi ellátást minden tanuló számára biztosítunk.

Felsőfokú szakképzést folytatunk banki szakügyintéző, gépipari mérnökasszisztens, pénzügyi szakügyintéző, általános rendszergazda, valamint logisztikai műszaki menedzserasszisztens szakokon. Tervezzük az egészségügyi szakasszisztens szak indítását 2009-ben.

A szakképzésre való jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány

Az évközi gyakorlati foglalkozás feltételeit az iskola jól felszerelt tanműhelyei, tanirodái és számítástechnikai laboratóriumai biztosítják. Szeretettel várjuk az iskolánkba jelentkezõ nyolcadikos és a szakképzésre jelentkező érettségizett tanulókat.