Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakiskola, Kollégium

(Dunaújváros) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség:

Radnóti Miklós út 6.
Tel: 06/25-437-025

Fax: 06/25-437-059
Történet: Iskolánk 2006/2007-ben ünnepelte fennállásának 30 éves évfordulóját.

Az alapítása óta eltelt több, mint három évtized alatt nagy változáson ment keresztül.
A Dunaújvárost az ötvenes évektõl meghatározó gyáróriás, - a Dunaferr Dunai Vasmû - a nehézipar fellegvára volt. De ahogy a város növekedett, megjelentek más iparágak is, fõképp a Papíripari Vállalat igényelt jelentõs munkaerõt.

Kezdetben fõleg lányokat képeztünk mintegy 11 féle könnyûipari szakmára. Papírgyártók, fonónõk, nõiruha-készítõk, férfiruha-készítõk, cipõfelsõrész-készítõk százai szereztek itt szakmai képzettséget. A gyakorlati képzés a város üzemeiben folyt .

A nyolcvanas évek végétõl az ipar szerkezetének átalakulása maga után vonta iskolánk képzési struktúrájának megváltoztatását.
l989-tõl egészségügyi szakközépiskolai, általános vegyésztechnikusi, l992-tõl ruhaipari technikusi tagozatot indítottunk, emellett folytatjuk a különféle könnyûipari szakmák oktatását is. l993-ban beléptünk a Világbanki Programba, melynek révén eszközellátottságunk sokat javult /pl. nyelvi laborral, számítógépes hálózattal/.

Néhány éve birtokba vehettük a mintegy ezer négyzetméter alapterületû gyakorlati oktatási bázisunkat, amit különféle pályázatok révén korszerûen felszereltünk. 1998-ban már ebben a tanmûhelyben rendeztük meg könnyûipari szakmai tanulmányi versenyek /OSZTV/ országos döntõit .
Iskolánk 1996 óta tagja az Európai Minõségügyi Szervezet Magyar Tagozatának, Fejér megyében elsõként bevezettük az iskolai munkában az EFQM rendszerû svájci minõségbiztosítási, minõségértékelési rendszert.

2005-ben kialakítottunk az iskola kollégiumában egy fodrász tanüzletet, ahol a fodrász szakoktatók irányításával sajátítják el a szakma fortélyait a tanulók. 2008-ban kozmetikát és újabb fodrász tanüzletet alakítottunk ki a Lajos király körúti tanműhelyünkben.

Mintegy 30 osztályban körülbelül 7-800 diákot tanítunk.
Az intézmény dolgozóink létszáma meghaladja a százat.

Nemcsak a városból és vonzáskörzetébõl, hanem távolabbról is várjuk a tanulni vágyókat, hiszen mintegy kétszáz fõs kollégiummal rendelkezünk, ahol a város más iskoláiban tanulóknak is otthonos szállást biztosítunk.
Diákjaink rendszeresen szerepelnek a különféle versenyeken, jelentõs számban nyernek felvételt felsõoktatási intézményekbe, illetve korszerû szakmai tudás és általános mûveltség birtokában jól megállják a helyüket a különféle munkahelyeken.