Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnázium

(Budapest 20 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

"Segíts, hogy magam csinálhassam!" Maria Montessori

Cím: Kálmán u. 15.

2004 tavaszán azzal a céllal hoztuk létre alapítványunkat, a Montessori Stúdium Alapítványt majd később iskolánkat, a Budapesti Montessori Általános Iskolát és Gimnáziumot, hogy a magyarországi családok tízezreinek nyújtsunk egy sajátos, egyénre szabott nevelési –oktatási alternatívát.
Miért van erre szükség?
A gyerekek 7 éves koruktól 18 éves korukig idejük nagy részét az iskolában töltik, vagy tanulással kapcsolatos teendőiknek szentelik. Ez a 11 esztendő az emberi fejlődés legkritikusabb és legintenzívebb szakasza. Ezt az időt nem mindegy, hogy kiknek a társaságában, nem mindegy, hogy hol és az sem, hogy mivel töltik el a gyerekek.
Kiknek lehet ránk szüksége?
Azt gondolom mindenkinek. Van olyan család, aki ne szeretné, hogy gyermeke felelős gondolkodású, életrevaló felnőtt legyen? Azt gondolom nincs. Iskolánk küldetésnyilatkozatában ezt a következőképpen fogalmaztuk meg:
Célunk, hogy önmagát képviselni tudó, cselekedeteiért felelősséget vállaló, helyes értékrenddel bíró, a társadalom számára is hasznos embereket neveljünk és oktassunk.
Ennek elérése érdekében Maria Montessori reformpedagógiájára építettük fel iskolánkat, amely hatékonyan segíti a diákok képességeinek fejlődését és önálló gondolkodásra, valamint véleményalkotásra ösztönzi őket.
Mit nyújtunk? Miben vagyunk mások, mint a többi iskola?
A gyerekek készség és képességfejlesztő oktatásban részesülnek
Mindez egyéni képességeikhez igazított ütemben történik.
Speciális eszközkészlet segíti a tanultak elsajátítását és rögzítését.
Gondolkodásra és véleményalkotásra ösztönözzük a gyerekeket.
Olyan feladatokat kapnak, amelyekben a választás és a döntés szabadsága érvényesülhet
A diákok kis létszámú csoportokban, integráltan tanulnak
Az iskola légköre rendkívül barátságos
A pedagógusok kiválasztása nagy gonddal történik
Mit értünk el az elmúlt hét év alatt?
Az első két év az alapozás éve volt. Azt követően a színvonalas nevelésnek és oktatásnak köszönhetően erős prosperálásnak indult intézményünk. Már több éve teltházzal működünk.
Nem egy alkalommal szerepeltünk országos médiákban és népszerűsítettük sajátos módszerünket.
Az ország minden pontjáról keresnek fel minket magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, hogy megismerjék reform pedagógiánkat és alkalmazásához segítséget kérjenek.
Svédországban, Hollandiában és Németországban már sikerült kiépíteni egy remélhetőleg hosszú távú kapcsolatot más Montessori alapokon nyugvó intézményekkel.
Kik tanulnak nálunk?
Ezt úgy szoktuk megfogalmazni, hogy leképezzük a társadalmat. A jobb módú családi háttérrel rendelkező gyermekek ugyanúgy megtalálhatók nálunk, mint a szerényebb körülmények között élők.
Képesség és tehetség szerint is heterogén a kép. Az élsportoló, a kimagasló képességű diák jól megfér a részképesség zavaros, sajátos nevelési igényű gyermekekkel. Gyermekeink többsége azonban átlagos képességű.